Instagram je uveo promenu koja bi se mnogima mogla dopasti.

Od sada korisnici mogu da objave do 20 fotografija u jednoj objavi, ili duplo više nego ranije. Sa ovim brojem Instagram objave bi mogle da zamene foto-albume na Fejsbuku, koji se gotovo više ne koriste jer sve manje ljudi koristi Fejsbuk, piše Mashable.

shutterstock-instagram-2.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Novo ažuriranje na Instagramu je još sličnije objavljivanju fotografija na TikTok-u.

Instagram istražuje dodatne funkcije

Objavljivanje fotografija u obliku takozvanog "carousela" (prikazivanje više slika u okviru jedne objave) postaje sve popularnije, pa bi se ova promena mogla dopasti mnogim korisnicima Instagrama. Na društvenoj mreži "X" pojavilo se mnogo komentara o novom ažuriranju. Neki kažu da je super što sada možete da objavite 20 fotografija u jednoj objavi, dok drugi smatraju da je to previše.

Podsećanja radi, format "carousel" objava na Instagramu za sve korisnike pojavio se 2017. godine, ali su bili ograničeni na 10 fotografija. Instagram istražuje dodatne funkcije ove opcije, kao što je mogućnost uklanjanja samo jedne fotografije iz niza ili dodavanja muzike u post.

(Kurir.rs/Index/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija FEJSBUK SE SUPROSTAVLJA ZAKONU! Da li će morati da plaća za vesti? Stručnjaci u dilemi: Mediji ne mogu bez društvenih mreža!