Jan Kum, milijarder i osnivač WhatsAppa, stigao je u Hrvatsku. Njegova 100-metarska superjahta snimljena je između ostrva Lopud i Šipan, piše Dubrovnik Times.

Kum, čije se bogatstvo procenjuje na 13 milijardi dolara, uživa na jahti vrednoj 200 miliona dolara, odnosno 182 miliona evra.

Luksuzna jahta opremljena je đakuzijem i helidromom i može da primi 15 gostiju u osam kabina. Osim jahte, milijarder poseduje i privatni mlaznjak i druge luksuzne nekretnine.

Jahta Jana Kuma, osnivača WhatsAppafoto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Podsetimo, ovo nije prvi put da Kum uživa u Hrvatskoj. Pre tri godine došao je na Vis s tri luksuzne megajahte, a najskuplja Moonrise vredna je 220 miliona dolara.

Obogatio se prodajom WhatsAppa Facebooku

48-godišnji milijarder ukrajinskog porekla je svoje bogatstvo stekao prodajom WhatsAppa Facebooku 2014. godine za 19,3 milijarde dolara, a poznat je i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila i ima jednu od najvećih kolekcija "poršea" na svetu sa stotinu automobila, prenosi Index.hr.

Kum ne voli kada ga nazivaju preduzetnikom i jednom prilikom je objavio na Twitteru: "Sledeća osoba koja me nazove preduzetnikom dobiće udarac u lice od mog telohranitelja". Naime, Kum smatra da preduzetnike pokreće želja za zaradom i izjavio je da samo želi da stvara korisne proizvode.

(Kurir.rs/ Dubrovnik Times/ L. S.)

Bonus video:

Reuters OVAKO SADA IZGLEDA JAHTA SADAMA HUSEINA! Iračanima sada služi za piknik