DOBRA VEST ZA ONE KOJI JOŠ NISU PREŠLI NA WINDOWS 11: Microsoft doneo važnu odluku koja će se dopasti korisnicima
Foto: Shutterstock

povukli ručnu

DOBRA VEST ZA ONE KOJI JOŠ NISU PREŠLI NA WINDOWS 11: Microsoft doneo važnu odluku koja će se dopasti korisnicima

Tech -

Windows 11 je prvi put dostigao 30% tržišnog udelа, što predstavlja značajan preokret za Microsoft. Iako prelazak na novi operativni sistem nije bio lak za mnoge korisnike, činjenica da Windows 10 gubi podršku u oktobru 2025. godine očigledno je podstakla mnoge na nadogradnju.

Za one koji su nevoljno prešli sa Windows 10 na Windows 11, postoji nekoliko opcija za prilagođavanje. Možete učiniti da Windows 11 izgleda kao Windows 10 uz pomoć aplikacije ExplorerPatcher. Takođe, možete preurediti Start meni koristeći programe kao što su Start11 ili StartAllBack.

Dobra vest za korisnike Windows 10
Dobra vest za korisnike Windows 10foto: Shutterstock

Microsoft rešio da uspori

Microsoft je konačno odlučio da smanji pritisak na korisnike Windows 10 sistema da pređu na Windows 11, barem za sada. U poslednjih nekoliko meseci, korisnici Windows 10 operativnog sistema bili su suočeni sa stalnim obaveštenjima od strane Microsofta da nadograde svoje računare na Windows 11, čak i ako njihovi uređaji nisu bili kompatibilni sa novim operativnim sistemom. Ova strategija je očigledno imala za cilj da podstakne korisnike na kupovinu novog hardvera, kako bi mogli da izvrše nadogradnju.

Međutim, prema informacijama koje donosi Windows Latest, Microsoft je povukao ručnu i prilagodio način na koji prikazuje obaveštenja za Windows 11. Naime, od aprila 2024. godine, nakon mesečnog bezbednosnog ažuriranja, korisnici Windows 10 više neće biti suočeni sa ovim nametljivim ekranima sa obaveštenjima da pređu na "jedanaesticu". Microsoft je naveo da poštuje povratne informacije korisnika, ali takođe je najavio da će uskoro objaviti novi plan za promovisanje nadogradnje.

Microsoft doneo odluku koja će oduševiti korisnike
Microsoft doneo odluku koja će oduševiti korisnikefoto: Shutterstock

Za one koji planiraju da ostanu na Windows 10 i nakon zvaničnog kraja podrške, dobra vest je da će razvojni tim 0patch pružati nezvaničnu podršku za ovaj operativni sistem još pet godina. S druge strane, treba napomenuti da je Microsoft tiho uveo obavezu internet konekcije za instalaciju Windows 10, što može predstavljati dodatni izazov za korisnike koji planiraju da reinstaliraju operativni sistem u budućnosti.

(Kurir.rs/Telegraf/M.J)

Bonus video:

01:08

Kalum Skot je pozdravio publiku na srpskom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track