DA LI STE PRIMETILI DA VAM SE INSTAGRAM PROMENIO? Ako niste, spremite se za velike inovacije koje ćete OBOŽAVATI
Foto: Shutterstock

NOVA AŽURIRANJA

DA LI STE PRIMETILI DA VAM SE INSTAGRAM PROMENIO? Ako niste, spremite se za velike inovacije koje ćete OBOŽAVATI

Tech -

Instagram je novim apdejtom, osim proširivanja broja fotografija i videa koji se mogu objaviti u jednoj objavi, dodao i novost u izgledu aplikacije, ali i neke nove opcije za korisnike.

Promenjen je izgled simbola za lajkove, komentare i deljenje ispod objava. Ikone za lajkove, komentare i deljenje izgledaju minimalistički i blago su razdvojene. Takođe, tekst ispod objava blago je podebljan.

Instagram je najnovije ažuriranje objavio početkom avgusta 2024. Ovo ažuriranje ima akcenat na unapređenju korisničkog angažmana i funkcionalnosti poruka.

Instagram
foto: Shutterstock

Ključne promene

Osim promena u izgledu, korisnici mogu (ili će uskoro moći, u zavisnosti od lokacije na kojoj se nalaze) da uređuju poruke unutar 15 minuta nakon slanja, da uključuju ili isključuju potvrde o pročitanim porukama i označavaju razgovore kako bi lakše organizovali svoje poruke. Takođe, uvodi se nova opcija za pričvršćivanje do tri razgovora na vrh pristigle pošte radi lakšeg pristupa​.

Dodate su i "beleške", odnosno Notes ispod objava (onaj plusić uz minijaturnu verziju objave koji vam se ponekad pojavi ispod tuđih objava).

Beleške su se pre pojavljivale na vrhu DM-a (poruka) ili iznad fotografije profila. Ovo ažuriranje omogućuje korisnicima da dele beleške o objavama prijatelja ili profila koje prate, reagujući u stvarnom vremenu i da vide "beleške" drugih.

Samo vaši prijatelji mogu da vide vaše beleške, a možete da ih podelite sa svima koje pratite ili samo onima u grupi "bliski prijatelji".

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video:

02:41

REVOLUCIJA U BORBI SA ANKSIOZNOŠĆU I DEPRESIJOM Direktorka klinike Laza Lazarević za Kurir TV: Ova aplikacija je POMOĆ SVIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track