Kako je Ronaldo instant postao Youtube zvezda: Nakon samo 1 dana prikupio više od 24 miliona pretplatnika, a ko je ispred njega?
Foto: Shutterstock, Printscreen, Ilustracija

(NE)Očekivan uspeh

Kako je Ronaldo instant postao Youtube zvezda: Nakon samo 1 dana prikupio više od 24 miliona pretplatnika, a ko je ispred njega?

Tech -

Fudbaler Kristijano Ronaldo dodaje Youtube zvezdu na svoju listu priznanja.

Portugalski sportista je prikupio više od 24 miliona pretplatnika na platformi otkako je u sredu objavio svoj prvi video na svom kanalu "UR Cristiano".

Kristijano Ronaldo
foto: Shutterstock

Ronaldo, koji igra za saudijski klub Al-Nasr, proslavio je svoj brzi rast broja pretplatnika u video snimku na svom Instagramu u četvrtak, gde se vidi kako prikazuje zlatnu Youtube plaketu koja se daje korisnicima koji dostignu prekretnice za pretplatnike kao Nagradu za kreatore.

Ronaldo se pridružio Youtubu 8. jula, prema biografskoj stranici njegovog kanala. Ali njegovi prvi video snimci objavljeni su u sredu.

Od četvrtka je postavio 19 video snimaka, od kojih su sedam Reels i 12 tradicionalnih video zapisa. Većina video snimaka traje oko tri minuta ili manje i fokusiraju se na Ronalda, njegovu porodicu i njegov način života.

Međunarodna sportska zvezda je prvi put objavila da se širi na Youtubu u Instagram postu u sredu, rekavši svojim fanovima da ima „veliko iznenađenje“ za njih.

Van YouTuba, Ronaldo je stekao ogroman broj pratilaca na društvenim mrežama. Njegov X nalog ima više od 112,6 miliona pratilaca, a njegova Facebook stranica ima 170 miliona pratilaca. Na Instagramu ima 636 miliona pratilaca - najviše pratilaca samo malo iza zvaničnog naloga za Instagram. (Treća najpraćenija osoba na Instagramu je fudbaler Lionel Mesi).

Pedro Pina, potpredsednik Youtuba za Evropu, Bliski istok i Afriku, čestitao je Ronaldu u izjavi.

Kristijano Ronaldo
foto: AP/Ariel Schalit, Shutterstock

„YouTube-ov tim iz snova sa fudbalskom legendom Kristijanom Ronaldom bio je trud ljubavi i posvećenosti“, rekao je on. „A gledati kako njegov kanal eksplodira je čisto zlato! Ovo je samo početak epske avanture, a mi smo vezani za vožnju. Velike čestitke Kristijanu i njegovoj ekipi! I nastavimo te SIUUUUUUUBSCRIPTIONS da se pojavljuju!"

Ronaldo, koji je igrao za Mančester junajted, Real Madrid i Juventus, nije prvi sportista koji je podelio svoj život sa svojim fanovima na Youtubu.

dijeta, tegovi, vežbe, voda, Kristijano Ronaldo
foto: Shutterstock

Stiven Kari, igrač Golden Stejt Voriorsa koji je napravio istoriju, ima više od 1,76 miliona pratilaca na svom Youtube kanalu. Bivši kvoterbek Karolina Panters Kam Njutn, koji sebe opisuje kao „najvećeg Youtubera u istoriji NFL-a“, ima 1,46 miliona pratilaca na svom kanalu.

Međutim, svakog sportistu na platformi nadmašuje kreator Džimi Donaldson, zvani MrBeast, koji drži prvo mesto na YouTube kanalu sa 311 miliona pretplatnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track