Google Chrome uskoro će vam omogućiti da prijavljivanjem na svoj Google nalog pristupite sačuvanim podacima.

Ova promena obuhvata lozinke, sačuvane sajtove (Bookmarks) i internet-adrese, a zahvaljujući njoj moći ćete da preskočite dodatni korak sinhronizacije Chrome naloga - biće dostupna za Chrome Android, iOS i desktop.

shutterstock-googlechrome-1.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Google kaže da će vam dati opciju da se prijavite na Chrome za "prilagođeno iskustvo", omogućavajući da pamtite tabove i koristite svoje sačuvane lozinke na različitim uređajima.

Ne morate, međutim, da se prijavljujete na svoj nalog ako ne želite da povežete svoje podatke pregledanja sa svojim Google nalogom. Takođe, Google napominje da će za čuvanje vaše istorije i otvorenih tabova na Google nalogu biti potrebno da se posebno prijavite.

shutterstock-1178920861.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

"Danas korisnici sve više očekuju da se samo prijave i odmah imaju pristup podacima, kao i da se odjave i da oni budu zaštićeni", rekla je Kler Heron, menadžerka proizvoda u kompaniji Google.

"S obzirom na evoluciju tehnologije i korisničkih normi, nastavljamo da napredujemo u transformaciji našeg zastarelog modela sinhronizacije u onaj koji neprimetnije ispunjava očekivanja korisnika danas", dodala je ona.

Što se tiče kada će tačno ova promena biti uvedena na Android i iOS, Google kaže da „ostanite sa ažuriranjima“.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic