Spotify ignoriše veliki problem: Situacija vremenom samo gora, korisnici nezadovoljni
Foto: Shutterstock

Kvar na aplikaciji sve gori

Spotify ignoriše veliki problem: Situacija vremenom samo gora, korisnici nezadovoljni

Tech -

Spotify, najpopularnija platforma za striming muzike na svetu, suočava se sa sve većim nezadovoljstvom korisnika zbog problema sa shuffle funkcijom.

Mnogi korisnici već godinama prijavljuju da opcija shuffle ne funkcioniše kako treba, često ponavljajući iste pesme u plejlistama, dok mnoge druge ostaju zaboravljene. Iako bi ovaj problem mogao da bude rešen jednostavnim algoritmom, čini se da se situacija vremenom samo pogoršava.

Spotifaj
foto: Shutterstock

Prema brojnim objavama na Reddit-u, problem sa shuffle funkcijom je postao izraženiji u poslednje vreme.

Jedan korisnik je istakao da aplikacija vrti istih 50 pesama, uprkos tome što njegova plejlista sadrži čak 3.000 pesama. Drugi korisnik je naveo da aplikacija ponavlja samo 20 pesama iz plejliste od 10.000 pesama, što dodatno potvrđuje problem.

Spotifaj
foto: PSL Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Zanimljivo je da je Apple iTunes ranije imao shuffle funkciju koja je osiguravala da se ista pesma ne ponovi dok sve ostale pesme iz plejliste ne budu puštene. Ovo je omogućavalo da redosled pesama uvek bude svež, bez ponavljanja.

Još nije jasno da li je Spotify nedavno ažurirao shuffle funkciju i time dodatno pogoršao problem ili su korisnici jednostavno dosegli granicu svog strpljenja sa ovakvim načinom rada aplikacije. Jedan od potencijalnih načina za rešenje problema je ručno puštanje pesama iz plejliste, a zatim aktiviranje shuffle opcije iz reda pesama, što nekim korisnicima pomaže da čuju manje puštane pesme.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track