Vlasnici Ryzen procesora sada mogu da preuzmu bolje performanse igranja zahvaljujući ažuriranju za Windows 11
Foto: Shutterstock

Tech News

Vlasnici Ryzen procesora sada mogu da preuzmu bolje performanse igranja zahvaljujući ažuriranju za Windows 11

Tech -

Najnovije Microsoftovo ažuriranje KB5041587 uključuje poboljšanja performansi specifična za AMD.

Ne možete da preuzmete više RAM-a putem interneta, ali sada možete preuzeti bolje performanse igara ako ste vlasnik modernog Ryzen CPU-a za desktop računare.

AMD Ryzen
foto: Shutterstock

AMD je prošle nedelje otkrio da radi sa Microsoft-om na zakrpi za optimizaciju za Ryzen CPU-e koja je usledila sa Microsoftovim sledećim velikim ažuriranjem za Windows 11 verziju 24H2, ali je Microsoft sada to vratio na postojeću verziju 23H2.

Rezultat je značajno poboljšanje performansi u igranju igara na različitim Zen 4 i Zen 5 desktop Ryzen CPU-ima, uključujući popularni 7800X3D čip.

- Korisnici će morati da potraže KB5041587 pod Windows ažuriranje > Napredne opcije > Opciona ažuriranja. Očekujemo da će povećanje performansi biti veoma slično između 24H2 i 23H2 sa instaliranim KB5041587, kaže AMD u izjavi za Wccftech.

Windows 10, Windows 11
foto: Shutterstock

Kritičari su već počeli da testiraju Microsoftovo 24H2 ažuriranje za Windows 11, za koje se očekuje da će biti dostupno krajem septembra, i otkrili su da u proseku postoji poboljšanje performansi od 10 odsto u više igara koje rade na 1080p na starijem Ryzen 7700X.

Na najnovijem Ryzen 9700X, Hardware Unboxed je otkrio da Windows 11 24H2 takođe obezbeđuje poboljšanje performansi od 11 procenata u proseku u istim testovima igara.

Inicijalni rezultati testiranja za najnovije AMD-ove Zen 5 desktop procesore nisu uspeli da impresioniraju recenzente, što je dovelo do otkrića da AMD i Microsoft rade na optimizaciji koda za predviđanje grana specifičnih za AMD u operativnom sistemu Windows 11.

Sada kada je Microsoft ovo prevezao u postojeći Windows 11 verziju 23H2 instalira, više ne morate da se uključite u testiranje Release Previev da biste dobili poboljšanja performansi 24H2 i Ryzen CPU-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track