Instagram dobija zanimljivu funkciju: Delite ono što trenutno slušate sa prijateljima - automatski!
Foto: Shutterstock

Tech News

Instagram dobija zanimljivu funkciju: Delite ono što trenutno slušate sa prijateljima - automatski!

Tech -

Meta i Spotify rade na novoj funkciji koja će omogućiti korisnicima Instagrama da u realnom vremenu dele muziku koju slušaju, na način koji podseća na stari MSN Messenger

Nova funkcija, nazvana "Share from Spotify", povezaće Instagram nalog sa Spotify platformom, čime će se automatski prikazivati pesme koje korisnik trenutno sluša.

Meta, Instagram
foto: Shutterstock

Korisnici će imati mogućnost da automatski podele pesme koje slušaju putem beleški na Instagramu. Beleške će se pojavljivati u DM tabu ili na profilu korisnika, što će omogućiti prijateljima da u svakom trenutku vide šta slušaju njihovi kontakti.

Ova funkcija je još u fazi testiranja, a otkrio ju je Alesandro Paluci, poznat po istraživanju aplikacija. On je podelio informaciju da će korisnici moći da "kontinuirano dele ono što slušaju" i da uvek mogu isključiti ovu opciju kada požele. Iako ova funkcija trenutno nije dostupna javnosti, sve ukazuje na to da će uskoro biti predstavljena.

Iako Instagram već omogućava deljenje pesama putem beleški, trenutni sistem zahteva ručno deljenje svake pesme pojedinačno. Nova funkcija će automatski prikazivati pesme koje korisnici slušaju, što će olakšati deljenje muzike sa prijateljima.

Nažalost, korisnici Apple Music-a neće moći da koriste ovu opciju, barem ne u početku. Ipak, postoji mogućnost da će Apple u budućnosti ponuditi sličnu funkcionalnost.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track