Popularni sajtovi misteriozno nestali preko noći: Masovno gašenje lokacija sa milijardskim posetama
Foto: Shutterstock

Tech News

Popularni sajtovi misteriozno nestali preko noći: Masovno gašenje lokacija sa milijardskim posetama

Tech -

Popularni sajtovi koje su milioni koristili za svakodnevno gledanje filmova, serija i animea su ugašeni - čini se da su vlasnici promenili praksu, pa podstiču korisnike da plaćaju sadržaj.

Brojni sajtovi za pirateriju su ugašeni, a neki od najvećih koji su ovime obuhvaćeni su: Fboxz.to, Aniwave.to, Anix.to, AnimeSuge i Zoroxtv.

piraterija
foto: Profimedia

TorrentFreak je izvestio da je ovo gašenje usledilo nakon zatvaranja Fmovies-a, nekada najpopularnijeg svetskog sajta za piratsko strimovanje, sredinom juna. Sajt je imao više od milijardu posetilaca godišnje (govorimo o adresi Fmovies.to).

Fboxz.to je obavestio svoje korisnike da se sajt gasi, a u saopštenju se navodi: "Vreme je da kažemo zbogom. Već dugo vam pružamo linkove ka filmovima i serijama, ali sada se pozdravljamo. Hvala vam što ste nam bili prijatelji i što ste tako dugo sa nama".

piraterija
foto: Shutterstock

Ono što je čudno, jeste to da skoro svi sajtovi koji su ugašeni sada traže od svojih korisnika da plaćaju filmove i razmotre legalne opcije za gledanje sadržaja.

Ovo je ironično, s obzirom na to da su upravo ovi sajtovi bili poznati po tome što su besplatno objavljivali filmove i serije koji su inače bili "zaključani".

0498445300, televizori, TV, striming
foto: Petar Maksimovic / Alamy / Alamy / Profimedia

Zašto su ovi sajtovi ugašeni, još uvek je misterija. Jedan od verovatnih razloga je taj da njihovi vlasnici više nisu mogli da se nose sa tužbama, a moguće je i da su im "došli glave" servisi specijalizovani za uklanjanje piratskih sajtova i sadržaja.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Bonus video:

01:25

MUŠKARCI MI SAVETOVALI, PA SAM ISKORISTILA TO ŠTO IMAM Milica Dabović bez ustručavanja: Taj sajt mi je drastično promenio život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track