Novi izveštaji ukazuju na to da ugovor o ekskluzivnosti drži Black Myth: Wukong van Xbox konzola neko vreme.

Postoji veoma čudan ugovor o ekskluzivnosti koji izgleda da postoji za jednu od najvećih igara godine do sada.

wukong-2.jpg
printscreen YT, D.M. 
foto: Printscreen YT, D.M.

Black Myth Wukong, akcioni RPG koji je razvio i objavio kineski studio Game Science, nedavno je lansiran na PlayStation 5 i Windows PC-u, omogućavajući igračima da iskuse novu priču o epskom romanu Putovanje na Zapad. Iako su Xbox Series X|S verzije igre bile najavljene, ove verzije su odložene kada je objavljen datum izlaska igre ranije tokom godine, pri čemu je Game Science navela potrebu za dodatnom optimizacijom ovih verzija kako bi se postigli interni standardi kvaliteta.

Prema izveštajima Forbesa i IGN-a, ovo kašnjenje nije bilo zbog tehničkih problema, već zbog neotkrivenog ugovora o ekskluzivnosti između Game Science i PlayStation matične kompanije Sony. Izvori Windows Central-a mogu potvrditi ove informacije.

Kada je Black Myth Wukong prvi put bio odložen na Xbox-u, Windows Central je zatražio komentar od Microsofta, a dobijen je sledeći odgovor:

Uzbuđeni smo zbog lansiranja Black Myth Wukong-a na Xbox Series X|S i radimo sa Game Science-om kako bismo igru doveli na naše platforme. Ne možemo da komentarišemo dogovore naših partnera sa drugim vlasnicima platformi, ali ostajemo fokusirani na to da Xbox postane najbolja platforma za igrače, a sjajne igre su u središtu toga, ističe portparol Microsoft-a.

wukong.jpg
printscreen YT, D.M. 
foto: Printscreen YT, D.M.

Black Myth Wukong je potpuno eksplodirao u prodaji na lansiranju, dostigavši preko 2 miliona istovremenih igrača na Steam-u i prodavši preko 10 miliona kopija na PlayStation 5 i PC-u.

U pregledu Black Myth Wukong je bez sumnje dobra igra, veoma solidan ARPG sa angažovanim šefovima, zabavnom borbenom mehanikom, besprekornom audiovizuelnom prezentacijom i prijatnom, dobrom pisanom pričom. Međutim, nivoi između susreta, neprijatelja u njima i značajnog dela sistema napredovanja igre ostavljaju poprilično da se požele, što je na kraju možda malo sputava od veličine.