Zaboravite pirinač! Kažu da je ovo nova metoda kojom možete da spasite pokvašeni telefon - i šokiraće vas kako radi!
Foto: Shutterstock

tips & Tricks

Zaboravite pirinač! Kažu da je ovo nova metoda kojom možete da spasite pokvašeni telefon - i šokiraće vas kako radi!

Tech -

YouTube video klipovi mogu da pomognu da se voda ukloni iz pokvašenog iPhone ili Android uređaja, kako sugerišu neki IT eksperti.

Stavljanje telefona oštećenog vodom u pirinač je stara vest. Iste rezultate možete postići i puštanjem YouTube videa, predlažu Dejvid Pirs sa portala The Verge i sajt iFixit.

Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

Nekoliko YouTube video snimaka tvrdi da uklanjaju vodu iz vašeg telefona. Jedan takav video, pod nazivom "Zvuk za uklanjanje vode iz zvučnika telefona (Garanovano)" ima preko 45 miliona pregleda.

Komentatori ispod videa su formirali zajednicu u odeljku za komentare, dele kako se stalno vraćaju na video svaki put kada im se telefon pokvasi.

Pirs je želeo da se u ovo uveri lično, pa se udružio sa ljudima sa sajta iFixit kako bi sproveo test. Izabrali su iPhone 13, Pixel 7 Pro, Pixel 3 i Nokia 7 telefone za eksperiment i sve ih potopili ispod vode na oko minut. Zatim su izvadili telefone, pustili jedan od YouTube video klipova i ostavili telefone preko noći.

Sledećeg dana otkrili su da je Pixel 7 Pro skoro bez vode, Nokia 7.1 je bio uništen, a iPhone 13 i Pixel 3 su bili negde između.

Mobilni Telefon, Nezgoda, Voda, mokar telefon
foto: Shutterstock

Potrebno napomenuti da je "zvučna eksplozija" u početku izbacila malo vode, ali je video uspeo da ukloni vodu samo iz oblasti zvučnika. Kada je ‌iPhone‌ otvoren, UV boja je pokazala mrlje na drugim delovima, što znači da voda nije otišla iz celog telefona.

Zaključak je: ako vam se telefon pokvasi, puštanje jednog od ovih video snimaka za uklanjanju vode na YouTube-u može da pomogne, ali i dalje je najbolje rešenje je da izbegnete da vam se telefon pokvasi.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track