Google konačno poslušao korisnike: Instalacija ili ažuriranja moguća na više aplikacija Play prodavnice
Foto: Shutterstock

nova funkcija

Google konačno poslušao korisnike: Instalacija ili ažuriranja moguća na više aplikacija Play prodavnice

Tech -

Google Play prodavnica sada može istovremeno da preuzima, instalira i ažurira više Android aplikacija.

Ranije, ako ste pokušali da pokrenete sva ažuriranja ručno, Play prodavnica bi obrađivala samo jednu aplikaciju u isto vreme. Sada posle više update-a na testiranju urađene su i do tri.

Google play
foto: Shutterstock

Kako je izvestila Android policija, Google je ranije testirao istovremene ispravke aplikacija za Play prodavnicu, počevši od 2019. godine i tek prošlog marta.

Nakon dodavanja funkcionalnosti za nove instalacije aplikacija ranije ove godine, Google Play prodavnica je jednom uvela podršku za preuzimanje više ažuriranja Android aplikacija u isto vreme.

Preuzimanje aplikacija ponekad može izgledati pomalo zamorno na Android-u jer već godinama Play prodavnica to mora da radi jednu po jednu. Dok se preuzimanje i instalacija ne završe, sledeća aplikacija u redu neće početi da se preuzima. To bi moglo biti posebno neugodno ako slučajno prolazite kroz ogromnu listu ažuriranja.

Google play
foto: Printscreen

Ranije ove godine, Google je počeo da uvodi mogućnost preuzimanja više aplikacija odjednom. Kao što smo izvestili još u aprilu, funkcionalnost je bila prilično široko dostupna, ali je došla sa ulovom.

Radilo je samo za nove instalacije aplikacija.

Neki korisnici su videli da istovremena preuzimanja aplikacija rade za ažuriranja nakratko još u aprilu, ali je funkcionalnost u velikoj meri nestala za one koji su je imali u roku od nekoliko dana.

Google play
foto: Shutterstock

Danas istovremena preuzimanja ažuriranja aplikacija rade u Google Play prodavnici na više uređaja. Nejasno je da li je ovo promena na strani servera sa strane Google-a ili ažuriranje same Play prodavnice, ali je funkcionalnost veoma cenjena.

Koliko možemo da zaključimo, možete preuzeti do tri ažuriranja aplikacije odjednom preko Play prodavnice. Aplikacije će početi da se preuzimaju, a samo sve od tri će pokazati status „Na čekanju“ koji smo svi navikli da vidimo u Play prodavnici. Ovo odgovara App Store-u na iOS-u koji takođe može preuzeti do tri aplikacije odjednom.

Isto ograničenje od tri sada važi i za nove instalacije aplikacije, koje je ranije bilo ograničeno na dve istovremeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track