I Huawei u trci sa preklopnim telefonima: Predstavili svoj adut sa tri ekrana (foto)
Foto: Shutterstock

tehnologija budućnosti

I Huawei u trci sa preklopnim telefonima: Predstavili svoj adut sa tri ekrana (foto)

Tech -

Najnoviji promotivni „flajer“ za Huawei tri-fold pametni telefon ukazuje na to da će ovaj jedinstveni uređaj imati dva suprotna zgloba, formirajući bukvalno oblik slova 'Z'

Apple se priprema da predstavi svoju iPhone 16 seriju telefona, tokom događaja “It’s Glowtime” 9. septembra, ali Huawei je odlučio da preotme pažnju svom rivalu, najavljujući prvi put na svetu, sklopivi pametni telefon sa čak tri ekrana i to samo dan kasnije, 10. septembra.

Huawei, Mobilni Telefon
foto: wccftech

Čini se da bivši kineski gigant možda namerno želi da preusmeri deo pažnje na svoj proizvod, a što je pametan potez, posebno s obzirom na to da je Apple imao problema u Kini pre nego što je uveo niz popusta na različite proizvode, uključujući neke modele iz iPhone 15 serije.

Poslednji put kada je tri-fold pametni telefon bio prikazan, bivši Huawei izvršni direktor držao je uređaj sa tri ultra-tanka panela i velikim ispupčenjem kamere na zadnjoj strani. Iako su te navodno procurele slike dale ideju o tome kakav se faktor oblika može očekivati od predstojećeg uređaja, „teaser“ gotovo da otkriva te neuhvatljive detalje.

Huawei, Mobilni Telefon
foto: wccftech

Kao što možete primetiti sa slike koja je prvi put objavljena na Weibo društvenoj mreži, tri-fold pametni telefon ima tri ekrana, sa dva suprotna zgloba smeštena između ovih panela, što omogućava uređaju da formira oblik slova ‘Z’.

Huawei je bio izuzetno tajnovit u vezi sa novim hardverom, a jedine informacije koje smo dobili dolaze iz talasa nepotvrđenih glasina. Prema poslednjoj, kompanija je još uvek radila na smanjenju troškova prototipa, što nagoveštava da bi moglo proći neko vreme pre nego što tri-fold pametni telefon uđe u masovnu proizvodnju.

Huawei, Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

Takođe je moguće da će zbog jedinstvenog i komplikovanog formata i oblika ovog pametnog telefona, biti potrebno još nekoliko iteracija, da bi uopšte ušao u masovnu proizvodnju, pa je realnije za očekivati da neće početi pre sledeće godine.

Najava bi mogla poslužiti kao predstavljanje jednog za ovaj deo tržišta, novog koncepta mobilnog uređaja, slično kao što je to uradio TECNO, još jedan kineski proizvođač pametnih telefona, sa svojim Phantom Ultimate 2, tri-fold konceptom koji deli manje-više iste atribute kao i predstojeći Huawei model.

Izvor: wccftech/Benchmark/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track