Elon Musk je lansirao X TV, novu aplikaciju za video sadržaj, koja je sada dostupna na različitim platformama kao što su Google Play, LG, i Amazon App Store.

Ova aplikacija donosi video-centrično iskustvo i omogućava korisnicima da uživaju u ekskluzivnom sadržaju direktno iz svojih dnevnih soba.Međutim, dok mnogi očekuju inovacije od kompanije kojom upravlja Musk, prvi komentari korisnika su podeljeni.

shutterstock-624595079.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Aplikacija X TV dostupna je od različitih datuma u zavisnosti od platforme. Na primer, Amazon navodi da je aplikacija dostupna od kraja jula, dok je na LG prodavnici aplikacija postavljena 29. avgusta 2024. godine. Trenutno, aplikacija nije dostupna na Apple TV platformi, gde se i dalje prikazuje stara Twitter aplikacija.

KAKO SE KORISTI X TV

Da biste koristili X TV, morate imati X nalog, što je sada standardna praksa za sve usluge na ovoj platformi. Aplikacija nudi ekskluzivan sadržaj, live događaje i vesti, a mnogi je vide kao pokušaj da se takmiči sa YouTube-om. Ipak, rani pregledi ukazuju na to da sadržaj nije na nivou YouTube-a, a neki korisnici su ga opisali kao "katastrofu".

shutterstock-x-tv-2.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

X TV za sada nema reklame, ali ostaje da se vidi da li će aplikacija uspeti da privuče veliki broj korisnika. YouTube, kao glavni konkurent, ostvario je 15,5 milijardi dolara od reklama samo u prvoj polovini 2024. godine, što stavlja veliki pritisak na X TV da pronađe svoj model zarade.

Opis aplikacije na Google Play-u kaže: "X aplikacija je globalni digitalni trg za sve, sada dostupna i na vašem TV-u!", ali recenzije korisnika ukazuju na to da sadržaj još uvek nije na nivou očekivanja. Takođe, postoje problemi sa verzijama aplikacije - na LG uređajima, korisnici ne mogu da otvore politiku privatnosti i uslove korišćenja, dok na Amazon verziji te opcije uopšte nisu dostupne.

shutterstock-lg-2.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Elon Musk lansirao X TV kao deo svoje vizije transformacije platforme X (bivšeg Twittera) u multifunkcionalni digitalni ekosistem, ali ostaje da se vidi da li će ova aplikacija uspeti da zauzme svoje mesto pored velikih imena poput YouTube-a. Za sada, korisnici su podeljeni, a vreme će pokazati hoće li X TV uspeti da ispuni očekivanja.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic