Na IFA sajmu u Berlinu kompanija Honor predstavila je svoj HONOR MagicBook Art 14, koji dolazi sa unapređenim AI funkcijama, u najlaganijim dimenzijama, pa je tako težak samo 1 kilogram. Širina sklopljenog uređaja je 1 cm, što ga čini tanjim i od Apple MacBook Air 13.6 (1,13 cm).

Ovaj, do sada najlakši i najtanji AIPC na tržištu, može da se pohvali i impresivnim ekranom. U pitanju je 14,6-inčni HONOR FullView ekran osetljiv na dodir, sa kristalno jasnom 3,1K rezolucijom

Odnos ekrana i tela od 97 % predstavlja najveću ispunjenost među laptopovima od 14 inča.

3967421-image202409091113416221-edit.jpg
Kurir 
foto: Kurir

HONOR MagicBook Art 14 korisnicima nudi pristup naprednim Copilot funkcijama, uključujući inteligentno upravljanje elektronskom poštom, analizu i vizualizaciju podataka, kao i transkripciju i sumiranje u realnom vremenu.

Novi Honorov laptop pokreće Intel Cor Ultra 7 155H procesor visokih performansi, sa 6 jezgara za performanse, 8 efikasnih jezgara i 2 efikasna jezgra male potrošnje, koja mogu ubrzati frekvenciju u turbo režimu do 4,8 GHz , omogućavajući laptopu da obavlja zahtevne zadatke uz efikasne performanse u radu sa više stvari istovremeno i uštedu baterije.

Laptop nudi dvostruko poboljšanje u GPU performansama i 70% bolje AI performanse.

Zhao: Ovo je revolucija

honor-at-ifa-panel-1.jpg
Honor 
foto: honor

„Kada je reč o mobilnom računarstvu, veštačka inteligencija nije samo popularna reč, to je revolucija”, izjavio je George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR Device Co., Ltd. na panelu u Berlinu

„U kompaniji HONOR posvećeni smo radu sa našim partnerima kako bismo isporučili moćne AI mogućnosti i besprekornu povezanost, istovremeno štiteći privatnost naših korisnika. Kroz otvorenu saradnju sa liderima u industriji, stvaramo uređaje koji osnažuju pojedince i redefinišu ono što je moguće ” - zaključio je on.

Honor se odlučio i na to da laptop opremi brojnim portovima: uključujući Thunderbolt 4, USB-C, USB-A, HDMI i 3.5mm priključak za slušalice.

image-20240909-114030-267.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Takođe, sa heterogenim dizajnom baterije, HONOR MagicBook Art 14 serija ima 30% bolje iskorišćenje prostora, dok istovremeno nudi ozbiljan kapacitet od 60 Wh koji omogućava bolju autonomiju baterije za korisnike.

Jedna od inovacija koja je pak zavredela mnogo pažnje posetilaca IFA sajma jeste kamera, koja se u ovom laptopu nalazi "skrivena", a potom se postavlja na laptop, i okreće po potrebi.

Pogledajte kako se lako postavlja, ali i okreće.

Na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, HONOR je predstavio još dva revolucionarna mobilna AI rešenja: AI Agent i AI Deepfake detekciju.

HONOR AI Agent je revolucionarni uvek-uključen lični asistent dizajniran da poboljša i pojednostavi svakodnevni život korisnika. Intuitivnim razumevanjem zahteva i namera korisnika, kroz analizu jezika i tehnologiju svesti o korisničkom interfejsu, AI agent koji uči iz njihovih navika i okruženja uređaja može inteligentno da donosi odluke u različitim aplikacijama i uslugama. AI agent mu omogućava da automatizaciju složene zadatake. HONOR je demonstrirao kako da pronađe i otkaže neželjene aplikacijske pretplate u različitim aplikacijama sa samo nekoliko jednostavnih glasovnih komandi na svojim pametnim telefonima.

Očekuje se da će stići sa HONOR Magic7 serijom u Kini, kasnije ove godine.

Prva svetska tehnologija AI Deepfake detekcije na uređaju

Kako tehnologija koja stoji iza deepfake-a postaje sofisticiranija, potencijal za zloupotrebu, uključujući krađu identiteta i širenje dezinformacija, značajno raste. AI Deepfake Detection na uređajima kompanije HONOR predstavlja revolucionarno rešenje dizajnirano da zaštiti korisnike od sve prisutnije deepfake pretnje.

aideepfake.jpg
promo 
foto: promo

Ovaj inovativni sistem za prepoznavanje koristi napredne algoritme kako bi pažljivo analizirao različite elemente, uključujući sintetičke nesavršenosti na nivou piksela, artefakte koji se javljaju na ivicama, kontinuitet između kadrova, doslednost izgleda frizure u odnosu na lice i uši, kao i precizno pozicioniranje sintetičkih tragova. Ispitivanjem ovih karakteristika, tehnologija može precizno identifikovati manipulisani sadržaj, praveći razliku između originalnih medija i obmanjujućih izmena.