Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona iPhone poslala dve jabuke.

Optužnim predlogom O.K. se tereti za krivično delo prevara, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Tužilac je predložio sudu da okrivljenu osudi na kaznu zatvora u trajanju od godinu i šest meseci i da joj izrekne novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Sumnja se da je oštećeni I.J. 25. januara 2023. godine preko sajta "Kupujem-prodajem" stupio u kontakt sa NN licem koje je prodavalo mobilni telefon marke Apple, tip iPhone 12 Pro max, sa kojim je dogovorio kupovinu telefona za 50.000 dinara.

Dan kasnije, odnosno 26. januara prošle godine, oštećeni je otišao da podigne paket što ga je koštalo 52.105 dinara, ali je u njemu zatekao - dve jabuke.

Nakon ovoga je oštećeni pokušavao više puta da stupi u kontakt sa prodavcem, ali mu se niko nije javljao na pozive i poruke, i tada je shvatio da je prevaren.

O.K. je označena kao pošiljalac paketa, a kako je saopštilo Tužilaštvo, ona je "u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, dovela drugog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga navela da na štetu svoje imovine nešto učini".

Kurir.rs/b92/DM