Suosnivač Amazona ima neto vrednost od 195 milijardi dolara, prema Forbsu. Pored Amazona, Bezos takođe poseduje The Vashington Post i avio-kompaniju Blue Origin.

Bezos je otišao sa mesta generalnog direktora Amazona 2021. kako bi se fokusirao na svoju raketnu kompaniju Blue Origin, ali i dalje savetuje kompaniju kao predsednik i daje svoj doprinos naporima AI. Sada, Bezos provodi većinu svog vremena u svojoj raketnoj kompaniji, rekavši nedavno u intervjuu za podkast da „radi više nego što je ikada radio“. Bezos se zabavlja sa svojom verenicom Lauren Sančez od 2019. godine.

dzef-bezos-loren-sancez-profimedia0897845555.jpg
CIAOPIX/COBRA TEAM/FREZZALAFATA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 
foto: CIAOPIX/COBRA TEAM/FREZZALAFATA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kako izgleda njegov svakodnevni život: Svako jutro se budi prirodno, bez budilnika

Bezos se pobrine da se dovoljno odmori - svake noći spava osam sati. Bivši izvršni direktor rekao je da bi, iako bi mogao manje da spava i bio produktivniji, kvalitet njegovih odluka bio niži, što mu se ne isplati.

- Imam prioritet, mislim bolje, imam više energije. Takođe moje raspoloženje je bolje na taj način, rekao je Džef.

Prema rečima njegove verenice, vreme za spavanje je 21:30, a Džef voli nešto da „petlja” ujutru. Tako jutro provodi čačkajući po kući, čitajući novine, jutarnja kafa je obavezna dok razmišlja i pravi planove.

kafa.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Bezos i Sančez imaju pravilo zabrane telefoniranja ujutru

Lauren je rekla da ona i Bezos imaju "magični trenutak" pre nego što se deca probude, gde samo njih dvoje razgovaraju ujutru. Rekla je da za to vreme njih dvoje ne koriste svoje telefone i da je to "jedno od pravila".

- On je definitivno postavio to pravilo, ne ja. Jutro je samo za nas dokle god može da traje, rekla je Sančez za People.

Bezos i Sančez takođe vole da započnu svoje jutro pisanjem dnevnika, iako je Sančez u novembru u rekla da njih dvoje još nisu 'dogurali' dokle treba.

shutterstock-mobilni.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Ko se prvi probudi, pravi kafu

Dok milijarder, osnivač Amazona, pije jutarnju kafu u samozagrevajućoj Ember šolji, Sančez kaže da koristi šolju koju joj je Bezos nabavio od Amazona na kojoj piše, „ponovo se probudila kao pakao“.

Bezos navodno nikada ne zakazuje rano jutarnje sastanke, kako bi kvalitetno proveo vreme sa svojom porodicom.

Kada se završi jutarnja gužva i deca se odvezu u školu, ona i Bezos kreću na posao.

- Nakon što deca odu, ostali smo samo ja, Džef i psi, rekla je ona.

loren-sancez-dzef-bezos-profimedia0888794637.jpg
KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia 
foto: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

Bezos takođe voli da čita novine i ćaska sa verenicom pre nego što krene u teretanu na kardio i dizanje tegova

- Odlazak u teretanu nije tako težak za mene, ali nekim danima je zaista teško i svejedno to radim“, rekao je on. Milijarder je rekao da skoro svaki dan ide u teretanu.

Bezos je u podcastu Leksa Fridmana rekao da u dobrom danu radi 30 minuta kardio i 45 minuta dizanja tegova ili neke vrste treninga otpora.

- Imam trenera koji me gura napred, što je zaista od pomoći, rekao je Bezos u podkastu.

shutterstock-721723381.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

On voli da se njegovi intenzivniji sastanci odvijaju pre podneva

„Svoje sastanke obavljam pre ručka“, rekao je on. „Kao i sve što će biti stvarno mentalno izazovno, to je sastanak u 10 sati“, rekao je Bezos 2018. godine.

Bezos obično drži popodne dalje od sastanaka visokog intenziteta.

Ako se nešto što zahteva „sastanak sa visokim koeficijentom inteligencije“ pojavi kasnije u toku dana, Bezos to obično odlaže za sledeći dan.

„Do 17 časova, ja sam kao: ’Ne mogu da razmišljam o tome danas. Hajde da pokušamo ovo ponovo sutra u 10 sati‘“, rekao je on Ekonomskom klubu Vašingtona, DC 2018.

profimedia0272103087.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Kada su obroci u pitanju, Bezos ima ukus za neobična jela

Jednom je fotografisan kako jede iguanu, tokom sastanka sa osnivačem Voot-a Metom Rutledgeom, naručio je hobotnicu sa krompirom, slaninom, jogurtom od zelenog belog luka i jajima za doručak.

Bezos i Sančez vole da kuvaju. Sančez je rekla da Bezos pravi ćurose u svojoj fritezi, recept koji je preneo njegov kubanski deda.

- Abuelo (deka) je pravio ćurose kad god smo bili sa njim, rekao je Bezos.

curos-spanija.jpg
Wikipedia 
foto: Wikipedia

Bezos je rekao da nikada nije radio više nego što je radio otkako je napustio Amazon

Njegov dan se vrti oko čitanja dokumenata i sastanaka lično ili preko Zoom-a, rekao je Leksu Fridmanu u podcastu. Arhitektura i tehnologija se gotovo svakodnevno prepliću u različitim podsistemima unutar vozila i motora.

„Moj omiljeni deo toga je tehnologija“, rekao je Bezos.

Njegov najmanje omiljeni deo je izgradnja organizacije, rekao je.

Bezos se „malo povlači da razmišlja“

Milijarder je rekao da je veoma dobar u fokusiranju, ali da se ne pridržava strogog rasporeda. On veruje u lutanje i da njegovi „neuredni“ sastanci često traju prekovremeno.

profimedia0475155864-dzef-bezos.jpg
Profimedia / AHMET SEL/SIPA 
foto: Profimedia / AHMET SEL/SIPA

Porodične filmske večeri su tradicija subotom uveče u Bezosovom domaćinstvu

„Naravno, Džefov omiljeni film je bio Openhajmer, a ja volim Barbi“, rekla je ona za Vogue. „I eto nas sažeti u dva filma.“

Sančez je za People rekla da je potrebno „malo vremena“ da se odluči šta će gledati, ali njih dvoje vole vreme pred ekranom. Nedavno su gledali Baby Reindeer, Fallout, Pretpostavljeno nevin i Severance.

Amazon sada vodi nekoliko popularnih originalnih serija, kao što su „Čovek u visokom zamku“ i „Transparent"

Bezos je čak napravio iznenađujuću ulogu u filmu "Star Trek Beyond" iz 2016.

Osim gledanja „Zvezdanih staza“, Bezos ima još jedan hobi vezan za svemir: kliziti u podmornici tražeći stare NASA rakete.