Android 15, kodnog naziva „Vanilla Ice Cream“, mogao bi da debituje 15. oktobra, prema curenju Android Headlinesa. Publikacija nije otkrila izvor svojih informacija, ali predloženi datum je u skladu sa Google-ovom kadencom objavljivanja za nove verzije Androida.

Google obično objavljuje ažuriranja za Android u oktobru zajedno sa novim Pixel telefonima. Međutim, ove godine, Google je izdao Pixel 9 seriju u avgustu sa Androidom 14. Google takođe ima naviku da objavljuje nova ažuriranja za Android ponedeljkom. Međutim, Android Headlines napominje da je 14. oktobar praznik za Dan Kolumba, što je verovatno razlog zašto je Google pomerio izdanje na 15. oktobar. U svakom slučaju, Android 15 izdanje 15. oktobra ima lepu notu.

shutterstock-google-3.jpg
Shutterstock 

Kada stabilno Android 15 ažuriranje konačno stigne, prvo bi trebalo da pogodi Pixel hardver, a zatim i druge Android uređaje. Kasni dolazak Androida 15 takođe ukazuje da ćemo možda videti manje grešaka u ažuriranju, s obzirom da je kompanija imala dovoljno vremena da ih ispravi.

Google nije zvanično potvrdio datum objavljivanja Androida 15 15. oktobra, ali saradnik Android Authoriti-a Mishaal Rahman se slaže da bi to mogao biti datum kada će novi softver stići. Rahman je takođe ranije predložio rok za izdavanje Androida 15 u oktobru.

Android 15 će doneti poboljšanu sistemsku integraciju, više funkcija vođenih veštačkom inteligencijom, poboljšane opcije prilagođavanja, značajne promene korisničkog interfejsa i još mnogo toga. Ovde možete pogledati sve potvrđene i glasine Android 15 funkcije.