YouTube poručuje Premium pretplatnicima izvan SAD da će uskoro plaćati više za uslugu, počeli su da izveštavaju korisnici društvenih medija tokom vikenda. Do sada su veće cene prijavljene u regionima koji uključuju EU, Bliski istok i Južnu Ameriku.

Poskupljenja utiču i na individualne i na porodične planove. U nekim zemljama EU, ljudi su rekli da im je rečeno da će njihovi porodični planovi biti sa 17,99 na 25,99 evra (ili 11,99 do 13,99 evra za pojedince) počevši od 7. novembra. Objave na društvenim medijima izveštavaju o sličnom porastu u mestima kao što su Singapur, Kolumbija i Saudijska Arabija.

Korisnik Reddita prati iznose u jednom Thredu:

YouTube Premium increases in over 10 countries! Family Plan hits nearly 40 USD in one of them!
byu/thisTja inyoutubepremium

Drugi korisnik Reddit-a je objavio snimke ekrana opcije Premium Lite plana, praćene beta oznakom. YouTube je počeo da pilotira verziju Premium-a sa manje funkcija od standardnog plana 2021. godine, ali je prošle godine rekao korisnicima da ga ukida. 

Povećanja cena zvuče u velikoj meri kao ona koja su već pogodila američke korisnike. YouTube-ovi individualni Premium planovi porasli su sa 11,99 USD na 13,99 USD u SAD pre više od godinu dana, nekoliko meseci nakon što je povećao cenu porodičnog plana na 22,99 USD sa 17,99 USD. Druge usluge striminga su takođe povećale cene u poslednjih nekoliko meseci, uključujući Disney Plus, Max i Paramount Plus.

So... pay and still get ads? Premium Lite (Beta)
byu/Some-Sense-314 inyoutubepremium

So... pay and still get ads? Premium Lite (Beta)
byu/Some-Sense-314 inyoutubepremium