Delta je jedan od najpopularnijih emulatora u Apple App Store-u, podržava nekoliko platformi i ima intuitivan interfejs. Aplikacija je već dobila nekoliko značajnih ažuriranja, ali najnovije donosi dobrodošao dodatak. 

shutterstock_Nintendo DS mario.jpg
Shutterstock 

Ova beta verzija će u početku biti dostupna pretplatnicima Patreona

Nintendo DS (i Wii) uživali su u podršci za više igrača na mreži preko kompanijske usluge servisa Nintendo Wi-Fi konekcije. Ova usluga je zatvorena 2014. za obe konzole, ali su se od tada pojavile alternative trećih strana. Testut je takođe potvrdio da Delta koristi podršku emulatora MelonDS za ove usluge za više igrača na mreži treće strane.

Ne nedostaje ni Nintendo DS igara sa online multiplayerom. Popularni naslovi uključuju Mario Kart DS, Animal Crossing Wild World, Diddy Kong Racing DS, Clubhouse Games i gomilu Pokemon igara.

shutterstock_Nintendo DS pokemon.jpg
Shutterstock 

U svakom slučaju, ovo je najnoviji slučaj da programeri trećih strana nastavljaju tamo gde su proizvođači konzola stali. Ranije smo videli kako je Xbox Live uskrsnuo za originalni Xbox preko Insignia usluge, dok Dolphin emulator čak omogućava online multiplayer za igre koje podržavaju samo lokalni multiplayer.

Testutov post o ovoj funkciji uključuje video Mario Kart DS trku između dvoje ljudi koji se igra na emulatoru.

Post by @rileytestut
View on Threads

Nintendo je zatvorio DS-ove online usluge još 2014. godine, pa su pitali Testuta kako će online usluge funkcionisati. Zasnovan je na melonDS-ovoj online podršci, koja se povezuje sa Nintendo [Wi-Fi konekcija] serverima treće strane (kao što su Kaeru, Wimmfi, AltWFC, itd, kaže Testut.

To znači da će svih 10+ miliona Delta korisnika moći da se povežu sa drugim Delta korisnicima i korisnicima na stvarnim uređajima koji koriste ove Nintendo WFC servere treće strane.

shutterstock_Nintendo DS (2).jpg
Shutterstock 

Međutim, „ovo takođe znači da je za sada ograničeno na Nintendo DS igre, ali su podržane sve Nintendo DS igre sa Nintendo WFC“, kaže Testut. Delta tim ne planira da ugosti sopstveni server, tako da će online multiplayer biti besplatan kada bude dostupan svima.

Možda ćete morati malo da sačekate pre nego što možete sami da isprobate online multiplayer. Testut kaže da je ova funkcija prva u beta verziji Delta za Patreon pretplatnike. „Još nemamo datum javnog objavljivanja“, kaže Testut. Iako je razočaravajuće, to znači da imate dovoljno vremena da uđete u Mario Kart DS praksu.