Spilberg, koji je kroz godine zadržao strast prema video igrama, redovno igra najnovije pucačine i uživa u pričama koje igre nude.

U nedavnom intervjuu za Minnmax, njegov sin Maks Spilberg je govorio o njihovoj zajedničkoj ljubavi prema gejmingu. Maks, koji je aktivan u industriji igara, otkrio je da ga je upravo njegov otac uveo u svet video igara. "On je veliki PC igrač, i to je način na koji se povezujemo", rekao je Maks.

shutterstock_Stiven Spilberg (1).jpg
Shutterstock 

Stiven redovno traži od svog sina preporuke za najnovije igre, posebno iz serijala Call of Duty, koje obožava zbog kampanja koje su često grandiozne i filmske

Spilberg: Tastatura i miš su jedini pravi izbor

Iako sin pokušava da ga ubedi da proba druge igre, poput Uncharted-a, koje imaju sličnosti sa Indijana Džonsom, Spilberg uvek odbija, jer ne voli kontrolere. "Ne mogu da igram sa kontrolerima, samo sa tastaturom i mišem", kaže on, ukazujući na svoj old-school pristup.

shutterstock_gejming.jpg
Shutterstock 

Ova ljubav prema video igrama nije novost, jer je Spilberg bio uključen u industriju još od vremena kada je radio na serijalu Medal of Honor, inspirisan snimanjem filma Spašavanje redova Rajana. Pored toga, učestvovao je u razvoju igara kao što su Boom Blox za Wii i nekoliko drugih ambicioznih projekata.

Izvor: PCGamer/Telegraf/Kurir/Darko Mulic