Događaj kompanije Tesla posvećen robotaksijima, na kojem su predstavljeni dugo očekivani prototipovi Cybercab-a i Robovan-a, nije impresionirao investitore i analitičare sa Wall Streeta. Usled toga, akcije kompanije su naglo pale, što je dovelo do smanjenja neto vrednosti CEO-a Elona Maska.

Maskova neto vrednost, koja je delimično povezana s Teslom s obzirom na to da drži oko 13% akcija kompanije, oscilira zajedno sa vrednošću kompanije. U petak, akcije Tesle su pale više od 9%, sa 238,77 dolara na 217,80 dolara po akciji.

elon mask.jpg
AP/Alex Brandon, screenshot X/Watcher.Guru 

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, koji je ažuriran nakon zatvaranja berze u Njujorku, Maskova neto vrednost opala je za 15 milijardi dolara. Sa ukupnom neto vrednošću od 240 milijardi dolara, Mask ostaje najbogatiji čovek na svetu.

Forbes je u julu izvestio da je Mask doživeo sličan finansijski gubitak nakon što je događaj "We, Robot" odložen sa prvobitnog datuma u avgustu, a akcije Tesle su tada pale oko 7%. Međutim, akcije Tesle nisu se još uvek vratile na najviši nivo zabeležen u julu pre nego što su ponovo pale ove nedelje.

Mask će kontrolisati više od 20% akcija Tesle, ako dobije pravnu bitku oko svog "paketa isplate", što će povećati njegovu neto vrednost.

Mask i predstavnici Tesle nisu odgovorili na zahteve za komentar od strane Business Insider-a.