Google je blizu da predstavi AI agenta koji može da upravlja web pregledačem kako bi pomogao korisnicima da automatizuju svakodnevne zadatke.

Kako se navodi, kompanija radi na „agentu za korišćenje računara“ pod kodnim imenom Project Jarvis, koji bi mogao biti spreman za pregled već u decembru.

shutterstock_jarvis (2).jpg
Shutterstock 

Prema izvorima, Jarvis „reaguje na komande osobe tako što pravi česte snimke ekrana onoga što se nalazi na ekranu njihovog računara i tumači snimke pre nego što preduzme radnje poput kliktanja na dugme ili kucanja u tekstualno polje".

Jarvis je navodno napravljen da radi samo sa web brauserima - posebno sa Chrome-om - kako bi pomogao u uobičajenim zadacima poput pretraživanja, kupovine i rezervacije letova. Dolazi dok Google nastavlja da proširuje mogućnosti svog Gemini AI, čiji se model sledeće generacije očekuje u decembru.

shutterstock_jarvis (3).jpg
Shutterstock 

Gemini Live, Google-ov AI chatbot, dobio je podršku za desetine novih jezika ovog meseca, a Gemini integracija je nedavno stigla u Google Meet, Fotografije i druge aplikacije.

Vest o Jarvisu dolazi nekoliko dana nakon što je Anthropic predstavio sličnu, ali naizgled ekspanzivniju funkciju za svoj Claude AI, za koji kaže da je opremljen kompjuterskim veštinama tako da može da „koristi širok spektar standardnih alata i softverskih programa dizajniranih za ljude“. On je za sada dostupan samo u javnoj beta verziji.