KRAJ JEDNE ERE GAMING NOVINARSTVA: Legendarni magazin ugašen nakon 33 godine

Shutterstock

GameStop je odlučio da zatvori Game Informer, magazin koji je dugo bio stub gaming industrije u Sjedinjenim Američkim Državama. Magazin je počeo sa radom 1991. godine i bio je poznat po dubokim analizama, ekskluzivnim intervjuima i detaljnim izveštajima o najnovijim igrama.

Zaposleni u Game Informer-u su nedavno obavešteni da je magazin odmah zatvoren i da će svi biti otpušteni. Ova vest je došla iznenada, dok su neki članovi tima bili usred radnih zadataka.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Poslednje izdanje magazina, sa pričom o igri Dragon Age: The Veilguard, sada će ostati kao simbol završetka ove dugovečne publikacije. Ceo vebsajt Game Informer-a je takođe ugašen, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među vernim čitaocima i gaming zajednicom.

Direktor sadržaja magazina, Kajl Hilijard, izrazio je svoje razočaranje na društvenim mrežama, ističući da je tim bio blizu završetka sledećeg broja koji je trebalo da ima odličnu naslovnicu. Bivši video producent, Ben Hanson, nije krio svoje nezadovoljstvo i bes prema GameStop-u zbog načina na koji su zatvorili magazin.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Ovaj događaj označava kraj jedne ere za gejming novinarstvo. Game Informer je bio lider među gejming magazinima, često pružajući sadržaj koji drugi nisu mogli. Sa sedištem u Mineapolisu, magazin je postao ikona među igračima i ljubiteljima igara.

GameStop je preuzeo Game Informer 2000. godine, što je magazinu omogućilo široku distribuciju kroz GameStop prodavnice. Međutim, sa padom prodaje fizičkih igara, GameStop je postao teret za magazin, što je na kraju dovelo do njegovog zatvaranja.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Uprkos nedavnim pokušajima da se revitalizuje magazin, uključujući direktnu prodaju pretplata korisnicima, Game Informer nije uspeo da opstane. Zatvaranje dolazi u vreme kada se CEO GameStop-a, Rajan Koen, suočava sa brojnim kontroverzama i pravnim izazovima.

Ovaj tragičan kraj za Game Informer je snažan podsetnik na promene i izazove sa kojima se suočava gaming industrija. Mnogi bivši urednici i članovi tima izrazili su tugu zbog gašenja magazina koji je bio deo njihovih života i karijera.

Izvor: Telegraf/Kurir/Darko Mulic