Google Pixel 9 startovao pre 7 dana, a već preti katastrofa? Korisnici se već osećaju prevareno

Shutterstock

Korisnici se žale na neispravan rad bežičnog punjenja i nepravilnosti u radu kamere Google Pixel 9 flegšip telefona i to manje od nedelju dana nakon što je startovao. Da li je to uvod u katastrofu?

Google Pixel 9 serija telefona, lansirana je 22. avgusta, ali manje od nedelju dana nakon što je puštena u prodaju, već su prijavljeni problemi. Neki korisnici su se žalili na neispravan rad sistema bežičnog punjenja i probleme sa nepravilnim nagibom kamere.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Više stranih medija je izvestilo da su na društvenim platformama kao što su Reddit i Google forumi, neki korisnici prijavili probleme prilikom korišćenja bežičnog punjenja na najnovijoj Pixel 9 seriji, sa posebnim fokusom na Pixel 9 Pro XL.

Abnormalna funkcija bežičnog punjenja

Prema navodima ovih korisnika Google uređaja, bežično punjenje na Pixel 9 Pro XL traje samo nekoliko minuta i nakon toga ne može da nastavi sa funkcionisanjem. Čak i ako se ukloni zaštitna maska telefona ili koristi druga generacija originalnog Google Pixel Stand bežičnog punjača, funkcija ne radi normalno. Neki korisnici su prijavili i da je punjenje veoma sporo.

Važno je napomenuti da korisnici nisu primetili pregrevanje telefona, pa se zaključuje da nije u pitanju hardverski problem, već softverski.

LTN 
foto: LTN

Google se još nije oglasio povodom ovog pitanja, ali jedan korisnik je otkrio da je dobio odgovor od tehničkog osoblja Google-a u kojem se navodi da kompanija istražuje problem.

Kamera je neobično nagnuta

Pored problema sa bežičnim punjenjem, nekoliko korisnika je takođe ukazalo na problem “nagiba kamere” na Pixel 9 Pro XL uređajima. Na primer, kada se prebacuju sa 2x na 5x zumiranje prilikom fotografisanja, slika na ekranu se pojavljuje neobično nagnuta.

LTN 
foto: LTN

Prema povratnim informacijama korisnika, ovaj problem postoji ne samo kod telefoto sočiva, već i kod ultra širokougaonih sočiva. Po ovom pitanju, Google još nije dao zvaničnu izjavu.

Novinar Free 3C Technology Channel-a je takođe sproveo praktičan test. Bežično punjenje na Pixel 9 Pro XL uređaju u rukama novinara funkcioniše normalno, a nije primećen ni problem sa nagibom kamere prilikom fotografisanja. Stoga je potrebno dodatno objašnjenje i pojašnjenje od strane Google-a kako bi se rešile nedoumice korisnika.

Izvor: LTN/Benchmark/Kurir/Darko Mulic