Veliko razočarenje za fanove: EA games otkrila da nema nastavka The Sims 5

Popularna igra, odnosno simulator „The Sims” kompanije Electronic Arts prekida svoju tradiciju. Kompanija je potvrdila da nema planova za igru „Sims 5” kao naslednika trenutnog izdanja, „Sims 4.“

Shutterstock

„The Sims 4“, sada 10 godina star naslov i najduža rata u 25-godišnjoj istoriji franšize, nastaviće da dobija ažuriranja i plaćena proširenja. Pored toga, „Sims“ tim će lansirati nov sistem koji će uključivati režim za više igrača i sarađivati sa nekim „Sims“ igračima kako bi prodavali sopstveni prilagođeni sadržaj u igri kroz EA prodavnicu kao „Kreator Kits“. Dodatak za više igrača franšizi je zaseban projekat, trenutno nazvan „Projekat Rene“, a nije deo „The Sims 4.“

Potpredsednica EA i generalna menadžerka franšize „The Sims“ Kejt Gorman rekla je da je glavni razlog ove odluke da se ne objavi peto izdanje igre zabrinutost koju bi igrači (ima više od 80 miliona širom sveta, po EA) imali da počne iznova nakon deceniju vrednog igranja u postojećem „Sims 4“.

Shutterstock 

- Način razmišljanja o tome je, istorijski gledano, 'The Sims' franšiza je počela sa 'Sims 1', a zatim 'Sims 2', '3' i '4', oni su viđeni kao zamena za prethodne proizvode. Ono na čemu zaista radimo sa našom zajednicom je ovo nova era 'The Simsa'. Nećemo raditi na zameni prethodnih projekata; samo ćemo dodati našem univerzumu. Uz to, videćete da postoji više načina da doživite „The Sims“ na različitim platformama, različite načine igranja, transmediju i mnogo sjajnih ponuda u ovom univerzumu. Dakle, apsolutno, i dalje nastavljamo da podržavamo „TS4“ više nego ikad. I dalje nastavite da isporučujete pakete proširenja i ispravke i ispravke. Ali ono što ovo znači da je način na koji ćemo dalje raditi je malo drugačiji. I zaista je uzbudljivo i zaista je najopsežnija iteracija „Simsa“ do sada”, rekla je Gorman.

Radi jasnoće, kada su ga konkretno pitali da li neće postojati „Sims 5“, Gorman je rekla, „to nije ’Sims 5’ kao zamena za ’Sims 4’“.

Shutterstock  Video igra The Sims

„Ovo znači da ćemo nastaviti da donosimo iskustvo HD simulacije i ono što bi ljudi želeli od 'Sims 5', ali to ne znači da ćemo vas pokrenuti ispočetka, resetovati sav vaš napredak i zaista se osećati kao izgubićete svu tu neverovatnu igru koju ste ubacili u '4',” rekla je Gorman. „Mislim da dok razmišljamo o budućnosti, želimo da nastavite sa svim tim porodicama i generacijama. Te kreacije su vaš napredak, vaša vezanost. Ne želimo da resetujemo vaš napredak. I tako se ne radi o tome koliko su brojevi u igricama, ali znajte da budućnost franšize više liči na održavanje vašeg napretka, držanje stvari u različitim naslovima i stvarno stalno iskustvo, a ne početak i- zaustavite iskustvo između proizvoda.”

EA je objavila vesti o „The Sims-u“ u u kojem se takođe navodi „veliko izdanje popravki“ i „uzbudljivo ažuriranje osnovne igre“ za „The Sims 4“ koje dolazi u sredu uoči objavljivanja sledećeg paketa proširenja igre, „ Život i smrt“, u oktobru.

Shutterstock  Video igra The Sims 4

Izdavač video igara je takođe otkrio da će igrači „Simsa“ uskoro saznati više o neuhvatljivom „Projektu Rene“ na kojem tim „The Sims“ godinama radi za koji se dugo pričalo da je kodno ime za „The Sims 5“. ” — uključujući i način na koji će uključiti multiplayer u „The Sims“ svet. Franšiza je ranije pokušavala i nije uspela u tom pokušaju sa „The Sims Online“, koji je lansiran 2002.

- Imamo mnogo učenja iz 'The Sims Online'. Znamo da postoji prilika da igramo u veoma društvenom, realnom vremenu, okruženju za više igrača unutar našeg prostora za igru. Još uvek nismo isporučili to iskustvo sa „The Sims 4“ ili bilo kojim drugim našim naslovom, tako da gledamo šta to znači i šta bi moglo da izgleda. Znamo da je simulacija u osnovi svega što radimo i želimo da budemo sigurni da naši igrači i dalje imaju ono iskustvo koje žele, ali u svetu sa stvarnim igračima i NPC-ovima. Još uvek prikupljamo saznanja i radimo na tome, ali ostanite sa nama”, rekla je Gorman. 

Shutterstock 

Ona je takođe proširila otkriće da će „The Sims“ početi da prodaje „Kreatorske komplete“ zasnovane na sadržaju koji su napravili igrači – veoma popularan deo „The Sims“ zajednice igrača, sa mnogim igračima koji dele i preuzimaju prilagođeni sadržaj preko galeriju igre, kao i platforme kao što su Discord i Patreon, potvrđujući da će ti kreatori biti plaćeni za njihov rad koji EA prodaje kao digitalne proizvode.

- Naša zajednica je ono što čini „Simsove“ onim što jesu danas. Naši igrači nas podstiču da razvijamo i inoviramo sadržaj koji razvijamo i način na koji sarađujemo sa njima. Znamo da naši igrači vole kreatore u našoj zajednici i uzbuđeni smo što ćemo proširiti način na koji podržavamo kreatore pomoću „The Sims 4 Creator Kits“. rekla je Gorman.

Shutterstock 

Ona je dodala: „Trenutno smo u prvoj fazi ovog novog i dugoročnog putovanja i učimo kako da bolje otkrijemo, integrišemo i koristimo sadržaj kompleta za kreatore na način koji zaista proširuje mogućnosti onoga što igrači mogu da urade u okviru svoje igre . Radimo na još mnogo toga kako bismo osnažili kreatore da se angažuju i izraze, i jedva čekamo da vidimo kako će stvari napredovati. Ne mogu da ulazim u detalje, ali blisko smo sarađivali sa našim početnim partnerima kreatorima kako bismo im nadoknadili njihov rad i nastavićemo da razvijamo taj proces zajedno sa programom.

Gorman je takođe razgovarala sa Variety o filmu „The Sims“ koji se producira u Amazon MGM Studiu od strane LuckyChap sa Margot Robbie.