Restorani troše mnogo hrane, pa čak iako su velike kompanije nedavno promenile svoje polise da svu neprodatu hranu doniraju ljudima koji ne mogu da je priušte, i dalje se previše namirnica baca u kantu za otpatke.

S tim u vezi, kada je vlasnica restorana u Kočinu u Indiji, ugledala ženu kako jede hranu iz kontejnera, znala je da mora da učini nešto po tom pitanju.

Tako je Minu Polin došla na briljantnu ideju. Shvatila je da njen restoran, "Pappadavada", ima dosta ostataka hrane, te je odlučila da ispred objekta postavi frižider za beskućnike u neprilici.

Frižider je otvoren 24 časa dnevno i svako ga može koristiti.

Takođe frižider je "otvoren" i za sve vrste donacije što od ostalih vlasnika restorana, što od dobrih ljudi.

Polin svakoga dana ostavlja 75-80 porcija hrane.

"Novac je vaš, ali resursi pripadaju zajednici. To je poruka koju hoću da pošaljem svetu. Ako trošite novac, trošite i društvene resurse", rekla je Polin.

(Boredpanda)