Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu - kuvani kukuruz. Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati, piše Stil.


Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:


- Sprečava nastanak kamenja u bubrezima


- Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma


- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi


- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi

kukuruzfotoshutterstock1500928266122693.jpg
Shuterstock 


Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način - odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.


Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

Pročitajte još na portalu Stil:


Zašto Grci nemaju pritisak, holesterol, ni višak kilograma: Ovo je najzdravija ishrana na svetu!

U ovoj zemlji nikad nećete videti debelu ženu: 5 tajni najlepših dama na svetu!

Horoskop razotkriva tri najveće uživalice u kafi: Ni na plažu bez omiljenog napitka!

Spas za suvu i osetljivu kožu: Ključ je u dubinskoj hidrataciji!

Samo pričaju koliko je dobra: Ova namirnica drastično povećava holesterol!