Dosadila vam je uobičajena jutarnja kafa, kobasice koje želite da ispržite su previše masne, ili vam je od ručka ostalo previše njoka?


Imamo rešenje za ove situacije...

stockphotogrilledsausagewithfreshrosemaryonhotbarbecuedish258871730.jpg
Shutterstock 

1. Ako su kobasice premasne, prvo ih kuvajte 15 minuta da ispuste što više masti. Zatim ih izvadite iz vode, posušite i ispecite.


2. Grašak, ali i druge mahunarke, mnogo će se brže skuvati ako ih uveče potopite u slanu vodu, pa ih sutradan skuvate.

stockphotostewedredcabbageandslicedchickenbreastonplatetoned417393490.jpg
Shutterstock 

3. Ljubičasti kupus (koji spremate za prilog) biće još ukusniji ako ga propržite na prethodno izdinstanom luku kojem ste dodali nekoliko klinčića. Isto važi i za običan kupus.


4. Ako vam ostane više njoka, najbolje je da ih stavite na plastični tanjir i zamrznete.

stockphotocoffeecupwithmilkandheartshape252837733.jpg
Shutterstock 

5. Ako želite drugačiji ukus jutarnje kafe ili ako izbegavate šećer u njoj, umesto njega dodajte malo cimeta ili muskatnog oraščića. Oduševićete se.

Foto: Shutterstock