Niste svesni trikova koje konobari koriste da bi vam izvukli što više novca iz novčanika, ali ta lukavstva donose vlasnicima kafića pravo malo bogatstvo.

profimedia0422041475.jpg
Foto: Profimedia

1. Umakanje ruba čaše i slamčice u alkohol pre posluživanja

Na ovaj način ćete pri prvom gutljaju imati utisak da je vaše piće jače nego što jeste, iako zapravo ima mnogo više soka nego alkohola.

2. Smanjenje doze alkohola

Pri brojanju čašica koje bi trebalo da budu mera za količinu alkohola u koktelu, konobar će se poslužiti trikom da ga sipa u čašu manje zapremine sa debljim dnom ili će se jednostavno zabrojati da vi to ne primetite.

3. Besplatne grickalice

So vas čini žednim. Razmislite o tome pre nego što se sledeći put obradujete grickalicama koje je konobar doneo uz piće koje ste naručili. Zahvaljujuži čipsu ćete ožedneti još više i naručiti još pića.

profimedia0431700935.jpg
Foto: Profimedia

4. Balansiranje merom soka i alkohola u koktelu

Ako vam se učini da je piće jače, verovatno samo ima manje soka da bi tako delovalo.

5. Prelivanje jeftinih pića u flaše skupocenih

Može se desiti da mislite da pijete skup viski, a da je on u realnosti mnogo jeftiniji jer su vam prodali samo ime brenda.

6. Previše pene na pivu

U krigli u kojoj ima previše pene nedostaje dva-tri gutljaja.

koktel-foto-ap-2015.jpg
Foto: AP/Ilustracija

Kurir.rs/Index.hr, Foto: Profimedia