Znanje stranih jezika u savremenom dobu može uvek biti prednost. Sticanje novih znanja često deluje komplikovano, a kada je reč o stranim jezicima ne mora biti tako. Postoje mnoge zabavne metode. Mi izdvajamo pet koje možete pretvoriti u svakodnevnu i kreativnu aktivnost.

profimedia0198506338.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

1. Učenju možete pristupiti iz dečijeg ugla

Obratite pažnju na sredstva za učenje koja koriste deca. Ona to čine kroz igru, uče pesmice, koriste bojanke. Na primer, alfabet bilo kog jezika lakše se uči kroz pesmicu koja se rimuje i lako pamti. Kako se vaše znanje bude uvećavalo, bićete spremni i za složenije pesme ili videa. Preporučuje se da pričate sa decom kojoj je jezik koji učite maternji. Ona su uvek otvorena za komunikaciju i ne koristite složene izraze.

profimedia0317447180.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

2. Gledajte filmove

Ako volite filmove ovaj način učenja jezika posebno će vam se dopasti. Kako biste ispratili priču vaše znanje jezika već mora biti na određenom nivou. Za početak, uključite titlove i s vremenom će se broj stranih reči uvećavati. Većina je engleski jezik savladala preko filmova i serija, a slična priča je i sa popularnim latino-američkim serijama.

profimedia0321743561.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

3. Koristite tehnologiju

Ne morate ulagati novac na skupe časove kada postoji veliki broj besplatnih izvora. Na raspolaganju su mnogobrojne aplikacije, a neke od njih obiluju slikama koje se lako pamte.

profimedia0076321959.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

4. Komunicirajte što više

Komunikacija je na prvom mestu i jedini način da usvojite pravilan izgovor. Ako imate prijatelje iz drugih krajeva sveta, pričajte sa njima na njihovom maternjem jeziku ili vežbajte i usavršavajte engleski. Ovo je najbolji način da naučite pravilno naglašavanje reči. Osoba sa izvornog govornog područja moći će da vam da najbolje savete za idealan akcenat.

profimedia0332675708.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

5. Primenite znanje tokom putovanja

Ako planirate put u inostranstvo, zainteresujte se i za jezik kojim se tamo služe. Iskoristite svoje putovanje i naučite osnove jezika, izraze i izgovor. Iznenadićete se šta samo nekoliko dana u stranoj zemlji može da učini na polju međusobnog sporazumevanja i usvajanja stranih izraza!

profimedia0295495177.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Buka/Foto: Profimedia