Sigurno ste do sada hiljadu puta čuli da pčelinje proizvode ne treba konzumirati metalnim escajgom. Međutim, postoje li dovoljno valjani argumenti za to?

Najbolji prirodni zaslađivač čaja je med, ali pitanje glasi kako ga preneti iz staklene tegle do šoljice čaja. Naime, istina je da postoji štetna reakcija između meda i površine metalne kašičice zbog ph vrednost. Ali, vreme tokom kog je med u dodiru sa kašičicom je prekratko da bi se dogodila ikakva reakcija. Obično se radi o dve do pet sekundi, što je nedovoljno za delovanje.

profimedia0295767615.jpg
Foto: Profimedia

Zato je tvrdnja da se med ne sme uzimati metalnom kašikom mit, a istina je jednostavna: materijal od kog je kašičica za med nije ni od kakve važnosti za naše zdravlje. Med možemo uzimati metalnom, drvenom, plastičnom ili keramičkom kašikom.

Prilikom konzumiranja meda ne treba paziti na vrstu kašike kojom ga uzimamo, ali treba uzeti u obzir da med ne uzimamo samostalno. Posle konzumiranja potrebno je popiti čašu vode ili pojesti nešto kako bi se lakše razgradio u organizmu. Isto tako je i težak za organizam pa ne treba preterivati sa konzumiranjem meda.

profimedia0244456774.jpg
Foto: Profimedia

Optimalan način konzumiranja je otopljen u čaju. Dobro je i svaki dan natašte pojesti kašičicu meda i odmah zatim popiti čašu vode. Nakon pet minuta bilo bi dobro da doručkujete.

(Kurir.rs)

01:31
NE DAJTE DA VAS PREVARE: Saveti pčelara kako da razlikuete PRAVI med od FALSIFIKATA - Caka je na DNU tegle (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija