Čuveni magazin "Taste Atlas", koji se bavi gastronomijom, redovno ocenjuje nacionalnu kuhinju zemalja u svetu, a sada su objavili i listu najboljih priloga, na kojoj su se našla i srpska jela.

Na spisku od 100 najboljih priloga nacionalnih kuhinja, svoje mesto je našlo čak pet jela iz Srbije.

urnebes-salata-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Salata urnebes se našla na 42. mestu, belolučane paprike na 85, srpska i moravska salata (71. i 73. mesto), dok je prebranac na 71. mestu.

profimedia0595248099.jpg
Profimedia 

To su jela za koja smatraju da se mogu jesti kao prilog nekom glavnom jelu, piše "Taste Atlas".

shutterstock-1511872097-copy.jpg
Shutterstock 

Ovo je lista prvih 10:

1. Bolani (Avganistan)

2. Zemiakové placky (Slovačka)

3. Tutu de feijão (Brazil)

4. Llapingacho (Ekvador)

5. Hummus Beiruti (Liban)

6. Brunede kartofler (Danska)

7. Crespelle alla Valdostana (Italija)

8. Gromperekichelcher (Luksemburg)

9. Käseknödel (Austrija)

10. Houria (Tunis)

(Kurir.rs/ Taste Atlas/ L. S)

Bonus video:

00:27
"NAPOLEON BI OVO SMAZAO NA KECA!" Majka i snajka sjajno spremili OMILJENO JELO francuskog vojskovođe! PREKOSUTRA SUPERFINALE Izvor: kurir televizija