OVO JE POSLEDNJA FOTOGRAFIJA NIKOLE TESLE: Od prizora će vam zastati KNEDLA U GRLU, sama kost i koža i pogled od kog se LEDI KRV
Foto: Profimedia

tužan prizor

OVO JE POSLEDNJA FOTOGRAFIJA NIKOLE TESLE: Od prizora će vam zastati KNEDLA U GRLU, sama kost i koža i pogled od kog se LEDI KRV

Zanimljivosti -

Iako su Nikolu Teslu mnogi, do sada, prepoznavali po karakterističnim fotografijama koje prikazuju vitkog muškarca s prodornim pogledom, tamnom kosom i tankim, negovanim brkovima, poslednja fotografija nam otkriva drugu stranu ovog genijalnog uma.

Nikola Tesla preminuo je u hotelskom apartmanu, na 33. spratu hotela Njujorker, 7. januara 1943. godine, sam i siromašan u svojoj 86. godini. Gradonačelnik Njujorka tada je u svom govoru istakao Teslu kao jednog od najuspešnijih ljudi u istoriji, čija su dostignuća neprocenjiva i nastaviće da rastu s vremenom.

Decenijama kasnije, na društvenim se mrežama pojavila nova, navodno poslednja fotografija velikog izumitelja, pružajući nam neobičan uvid u poslednje dane njegovog života. Na fotografiji vidimo starog i umornog Nikolu Teslu, s proređenom sedom kosom, ali njegov pogled i dalje zrači samouverenošću i dostojanstvom.

„Sve ove godine koje sam proveo u službi čovečanstva nisu mi donele ništa osim uvreda i poniženja“, ostale su zabeležene Tesline reči iz poslednjeg pisma upućenog majci, dajući nam uvid u unutrašnju borbu ovog izuzetnog čoveka, piše Krstarica.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:45

TESLA U IZGORELOJ LABORATORIJI NAPRAVIO NAJVAŽNIJE STVARI ZA ČOVEČANSTVO?! Naučni centar ima zanimljiv zaštitni znak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track