Feng Šui predstavlja drevnu veštinu, koja pruža korisne savete za napredak i progres, a mnogi od njih mogu se primeniti u svakodnevnom životu.

dinari-2.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Tako na primer imaju veoma važna pravila uz pomoć kojih možemo optimizovati svoj novčanik, te na taj način uštedeti novac. A neki iskusni poznavaoci feng šuia tvrde da će novac dolaziti sam od sebe ako poštujemo ova pravila.

Boja

novcanik.jpg
Tik Tok Printscreen 
foto: Tik Tok Printscreen

Srećna boja za 2024. godinu prema feng šuiju je zelena. Ona simbolizuje rast i vitalnost. Ova boja je preporučljiva jer simboliše i novac, te je pogodna za korišćenje tokom cele godine.

Oblik i materijal

profimedia0252776027.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Verovali ili ne, oblik novčanika ima značajan uticaj na feng šui svojstva i finansijsku stabilnost. Poznavaoci feng šuia tvrde da idealan novčanik treba da bude ravan i jednostavan, jer to omogućava da novac bude složen bez preklapanja. Materijal novčanika takođe igra ulogu; koža se preporučuje zbog svoje izdržljivosti i pozitivnih energetskih svojstava na novac.

Organizacija

novcanik.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Sinonim za feng šui je dobra organizacija. Tako je neophodno da se ona primeni i na novac. Oslobodite novčanik od nepotrebnih predmeta poput starih računa, priznanica i papirića koji mogu blokirati energiju i usporiti finansijski napredak.

(Kurir.rs/I.M.)