PRISUSTVOVALA SAM SVADBI NA BALKANU, U AMERICI BI ZBOG OVOG BILI KAŽNJENI: Amerikanka ŠOKIRANA običajima, kaže da je DIVLJE!
Foto: Printscreen TikTok

NIJE JOŠ SVE VIDELA

PRISUSTVOVALA SAM SVADBI NA BALKANU, U AMERICI BI ZBOG OVOG BILI KAŽNJENI: Amerikanka ŠOKIRANA običajima, kaže da je DIVLJE!

Zanimljivosti -

Svadbeni običaji na Balkanu mogu biti veoma živopisni. Za strance koji prvi put posećuju neka veselja na ovim prostorima to je svojevrsni doživljaj koji nikada ne zaborave. Neki su oduševljeni onim što vide, a neki potpuno šokirani.

Svadbeni običaji u Srbiji
Svadbeni običaji u Srbijifoto: Shutterstock

Jedna Amerikanka na TikTok platformi deli iskustva iz svog života z Bosni i Hercegovini, a jedan je posebno privukao pažnju. Naime, ona je objavila snimak sa veoma živahne svadbe i otkrila koliko se ona razlikuje u odnosu na one koje prave u SAD.

- Amerikanka sam koja živi u BiH i mogu vam reći da su balkanska venčanja divlja u odnosu na američka. Pre svega, svadbe ovde traju 15 sati - rekla je u uvodu i prikazala kako izgleda okupljanje i odlazak po mladu.

@ellieandsenci Balkan weddings are truly somethin else… 🤣🎶🍾🔫 #balkanfyp #bosnia #croatia #serbia ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

- Nisam očekivala da će pritom biti pucnjave. Tako nešto nikad ne bi prošlo u Americi - naglasila je i u nastavku primetila da u SAD vlasti ne bi tolerisale ni vatromet u svadbenoj sali.

Osim svadbenih običaja, devojku koja se na Tiktoku potpisuje kao Eli, oduševljava i hrana, a posebno ćevapi po kojima je Balkan poznat i prepoznat. Kafa je nešto što je specijalno iznenadilo. Kako je u jednom snimu objasnila, ritual ispijanja kafe i to jake crne, domaće, je nešto što joj je potpuno neshvatljivo:

- Ne razumem kako mogu da zaspu pored ovolikog kofeina koji unesu u sebe u toku dana - poručila je ova simpatična Amerikanka.

@ellieandsenci Only Balkan people will get it 🤣 Here are the things that shocked me the most after moving to Bosnia! Did I miss any?! Let me know in the comments! 👇 #balkantiktok #balkanthings #balkancomedy #bosnia🇧🇦 #bosniaandherzegovina #visitbalkan #balkantravel #internationalcouple ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

Eli je dodala i da je primetila da kad god uđe u neki balkanski dom, prva stvar koju joj sa vrata daju jestu papuče. To je ono čime je "zasipaju", a što je njoj veoma simpatično.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track