IMALA JE 14 GODINA KAD JE BRUTALNO UBIJENA: Njen otac 30 godina istraživao ZLOČIN, svi ga smatrali ludim, a epilog je ŠOKIRAO SVET
Foto: screenshot Youtube

inspiracija nove serije

IMALA JE 14 GODINA KAD JE BRUTALNO UBIJENA: Njen otac 30 godina istraživao ZLOČIN, svi ga smatrali ludim, a epilog je ŠOKIRAO SVET

Zanimljivosti -

Računovođa Andre Bamberski posvetio je život rasvetljavanju zločina i nalaženju ubice njegove ćerke, a slučaj je rešen nedavno nakon mnogo godina.

Priča o tragediji koja je zadesila tada 14 godinišnju Kalinu inspirisala je autore nove Netfliksove serije "Ubica moje ćerke", koja privlači mnogo pažnje u javnosti.

Porodica se raspala zbog preljube

Kalinka
foto: CHAMUSSY / Sipa Press / Profimedia

Početkom 70-ih, Andre je živeo u Maroku, a sa njim su živeli njegova supruga Danijel Gonin i dvoje dece, ćerka Kalinka i sin Nikolas. U tom periodu upoznali su doktora Ditera Krombaha, sa kojim su počeli da se druže porordično.

Porodica Bamberski se 1974. godine vratila u Francusku, a Krombah se sa porodicom preselio u Nemačku. U jednom momentu njegova supruga je dobila novi posao, navodno u Nici, međutim brzo se ispostavilo da je otišla u Tuluz.

Andre je pratio supruigu i saznao da ga žena vara sa dr Krombahom i posle razvoda se preselila kod njega. Venčali su se i ona je starateljstvo nad decom prepustila Andreu.

Deca kod majke

Andre se preselio u Maroko sa decom, ali je morao da se vrati jer se Danijele žalila sudu i ipak tražila starateljstvo. Bamberski se vratio u Francusku, a deca su se preselila na jug Nemačke, sa majkom i njenim novim mužem - doktorom Krombahom. Otac je svoju decu viđao raspustom, a onda ga je jednog dana pozvala Danijel i saopštila da je njihova Kalinka mrtva. Imala je samo 14 godina.

ŠTa se desilo sa Kalinkom?

Tri decenije vodila se pravna rasprava i pokušavali su da otkriju šta se desilo sa Kalinkom, ali je bilo bezuspešno. Sve dok...

Danijel je rekao da Kalinkin očuh, doktor Diter, veruje da je uzrok smrti bio toplotni udar ili potres mozga koji je imala kao dete. Doktor je aludirao da je Andreova greška jer je izgubio kontrolu nad vozilom kada je Kalinka bila mala, udario je glavom i dobio potres mozga.

Kalinka
foto: CHAMUSSY / Sipa Press / Profimedia

Otac godinama nije mogao da prihvati strašnu istinu i nešto mu nije dalo mira. Godine 1985. dobio je dozvolu da se izvrši ekshumacija Kalinkinog tela, a patolog je Andreu nakon izvršena rekao da su nestali polni organi devojčice.

U izveštaju koji je pre toga otac dobio o tome nije bilo ni reči. Bamberski je brzo shvatio da nije reč o grešci već o zataškavanju zločina, ne samo ubistva već i silovanja.

Na obdukciji su, pored patologa, bili i načelnik policije i doktor Krombah, a utvrđeno je da mala Kalinka nema polne organe, da su joj izvađeni. Andreu je zasmetalo što njegovu bivšu ženu ne zanima uzrok smrti njihove Kalinke.

- Shvati već jednom, Kalinka je umrla jer je došlo njeno vreme da umre - rekla mu je Danijel.

Suđenje

Po obducionim nalazima i mišljenjima stručnjaka zaključeno je da je umrla zbog injekcije koju joj je ubrzigao očuh. Na suđenju koje je trajalo decenijama, svedočila je nekolicina nemačkih i francuskih stručnjaka – toksikologa, farmakologa, patologa. Jednoglasno se slažu: Kalinka Bamberski je pre smrti silovana.

Osim toga, novijim analizama uzoraka tkiva iz njenih pluća i srca, tehnologijom koja nije postojala u osamdesetim godinama, utvrđeno je prisustvo benzodiazepina u Kalinkinom telu. To znači da je bila pod snažnom anestezijom u noći kada je umrla.

Kalinka
foto: CHAMUSSY / Sipa Press / Profimedia

Bamberski je oduvek tvrdio kako je Krombač Kalinku prvo silovao, a potom ubio, da bi je tako zauvek ućutkao. Dakle, po Bamberskom, primarni Krombačov zločin je silovanje, a ubistvo i ostale malverzacije su trebale služiti kako bi se prikrio taj primarni zločin.

Međutim, zbog nedostatka dokaza – nikada pronađenih reproduktivnih organa i nikada provedenih analiza krvi te nepoznate tvari prvotno uočene na genitalnom području – to nije bilo moguće dokazati. Zbog toga se u presudi silovanje i ne spominje, a sama Kalinkina smrt je označena kao “nehotična”.

Rekonstrukcija kobne noći

Po mišljenju Bamberskog, Kalinka se, nakon večere, povukla u svoju spavaću sobu, ranije nego inače. Tamo je čitala knjigu. Oko 22 sata je došla u kuhinju, da se napije vode. Krombač je sedio u kuhinji i čitao. Možda je nagovorio Kalinku da i ona malo sedne s njim, a usput joj u vodu podvalio sedative.

Kalinka Bamberski
foto: Printscreen YT

Ona se ubrzo vratila u spavaću sobu. Krombač je čekao neko vreme da sedativi prorade, a onda otišao kod Kalinke i silovao je. Nakon što je shvatio šta je uradio, smatra Bamberski, uhvatila ga je panika. Postao je svestan mogućih posledica – ne samo eventualnih reperkusija za svoj ugled i posao, već bi mu i sloboda bila dovedena u pitanje.

Bamberski misli kako je Krombač u tom trenu odlučio da se Kalinke mora zauvek rešiti. Zato joj je dao kobnu dozu Kobalt-Ferrlecita i usput smišljao scenarij koji će ispričati ostalima, uključujući istražitelje. Krombač će ujutro, u Kalinkino telo, već satima mrtvo i ukočeno, ubrizgavati razne injekcije, a kako bi prikazao pokušaje oživljavanja.

Doktor je 2011. završio u zatvoru i odslužio kaznu, a preminuo je 2020. godine.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

04:17

ŽESTOKA RASPRAVA U STUDIJU UŽIVO: DROGA ZA SILOVANJE koja je sipana devojkama u piće je ŠUPLJA priča?! EVO ŠTA SE NE SLAŽE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track