BIZARNA TEORIJA O NASTANKU "PEPE PRASE" Šok tvrdnje o likovima iz HIT CRTAĆA: "Zasnovani na TRAGEDIJAMA stvarnih ljudi"
Foto: Astley Baker Davies Ltd - Album / Album / Profimedia

da se zaprepastiš

BIZARNA TEORIJA O NASTANKU "PEPE PRASE" Šok tvrdnje o likovima iz HIT CRTAĆA: "Zasnovani na TRAGEDIJAMA stvarnih ljudi"

Zanimljivosti -

Popularni dečiji crtani film "Pepa Prase", poznat je po prikazu srećne porodice, čiji je glavni lik „simpatična, ali pomalo zapovednička“ Pepa.

Ovaj crtani poznat svakoj kući sa malom decom, kreiran je od strane nezavisnog studija za animaciju "Astlei Baker Davies", a slavu je stekao u preko 180 zemalja širom sveta. Međutim, u poslednje vreme, Pepa je naišla na brojne kontraverzne priče.

Naime, prilično bezopasna dečija emisija, tokom godina bila je tema mnogih diskusija, od kojih je najbizarnija ona u kojoj se tvrdi da su svi akteri u crtaću zapravo zasnovani na životima stvarnih ljudi.

Najpoznatija alternativna pozadina Pepe je ona koju je, na popularnoj platformi "Wattpad", iznela spisateljica fanfikcija Juki Suzuki, prenosi "The Mirror".

Naime, na njenom profilu nalazi se odeljak pod nazivom "Vreme je da uništiš svoje detinjstvo" koji mahom sadrži istinite priče o dečjim filmovima i serijama.

U svojoj priči o Pepi, ona navodi da je upoznala producente crtanog filma kada je imala dvanaest godina, nakon što je njen rođak osvojio kartu za posetu studiju. Rekla je da joj je producent dao tajnu fasciklu koju nije smeo da se otvara ni pred kim i da je dobila instrukcije da je spali nakon što pročita njegov sadržaj.

"Zaboravila sam na to do nedavno. Nedavno sam čistila kuću, naišla sam na ovu fasciklu pročitala ga. Bila sam šokirana. Tamo je otkriveno kako je Pepa Prase zaista nastala. Piše da su sve životinje zasnovane na mrtvoj deci. Čak je naveden i način na koji su deca umrla," napisala je ona.

Navodno, dokumenti u fascikli govore da je Pepa bila prava devojčica koju su roditelji eutanazirali.

Kako Juki dalje objašnjava, lik Pepe zasnovan na devojčici po imenu Pepa čija je hronična bolest primorala da veći deo svog života provede u bolnici. Pepina nesposobnost da vodi normalan zdrav život njene roditelje je dovela do očaja zbog čega su, na kraju odlučili da je eutanaziraju i time je izbave iz bede. Naime, Pepa je jedne noći otišla na spavanje, roditelji su joj ubrizgali otrov koji joj je oduzeo život.

"Zbog toga Pepa u crtaću želi da bude vila jer je, kako piše, devojčica često sanjala o vilama," nastavila je Juki, a preneo "Okay Bliss".

Međutim, priči tu nije kraj. Nakon što su usmrtili svoju rođenu ćerku, roditelji nisu mogli da se žive sa tolikim osećajem griže savesti, pa su odlučili da kažu istinu svom sinu i njenom mlađem bratu Džordžu, koji se sve vreme pitao gde mu je sestra.

Iako su mislili da će im biti lakše, priznanje mlađem detetu donelo je samo još gori osećaj. Nakon duge borbe sa krivicom i tugom, Pepin otac počinio je još jedan gnusan zločin. Svoju ženu i sina Džordža ubio je nožem, nakon čega je i sebi oduzeo život.

Kako je Juki ispričala, u fascikli su se nalazile bizarne priče i sporednih likova iz crtaća Pepa prase.

Na primer, za Suzi Ovcu navedeno je da je bila srećna devojčica koja je volela da vozi bicikl i želela je da bude medicinska sestra kada poraste. Ali je, nažalost, tragično stradala u nesreći od strane nadolazećeg kamiona kojim je upravljao gospodin Zebra.

Ovo je verovatno razlog zašto Suzi Ovca ponekad vidi sebe u kostimu medicinske sestre, kao i zašto ona i gospodin Zebra nikada nisu viđeni zajedno u sceni.

Dalje, u stvarnom životu, gospodin Zebra je izgubio vozačku dozvolu i posao, što je dovelo njegovu porodicu do propasti i beskućništva do kraja njihovih života, dok mama malene Suzi zbog bola i traume pada u okrilje zavisnosti od droge i alkohola, nakon čega umire od predoziranja.

Među svima ovima, naveden je i slučaj Pedra Ponija koga su njegovi drugovi iz razreda maltretirali i davili, kao i slučaj gospođe Gazele koja je, zajedno sa njenim učenicima, umirla u požaru u učionici.

"Baka prase je bila poslednja osoba koja je umrla od svih ovih ljudi. U stvari, ona je i začetnik ove priče. Ceo scenario odigrao se u njenoj glavi. Baka Prase je šizofrenična i uzima više lekova. Svi likovi u Pepa Prasetu su njeni voljeni. Baka Prase je udovica, u tuzi i potpuno sama," napisala je Juki i dodala da je deka Prase Deda nastradao nakon što ga je zgnječila Pepina kućica na drvetu.

Kako je Juki dalje pojasnila, zbog tragedije koja je zadesila njenu porodicu, baka Prase je stvorila svoj svet u kojoj su svi njeni najmiliji živi i zdravi.

Ovu priču baka Prase ispričala je svom prijatelju Patriku, koji je od toga napravio scenario i ponudio ga popularnoj platformi za gledanje crtaća, u Americi, takozvanom "Nickelodeon" i dalje je već sve svima poznato," završila je svoju priču Juki i dodala da nije mogla ni da pretpostavi da tako nevina serija može biti zasnovana na nečemu tako okrutnom i pogrešnom.

Svojevremeno se, povodom ove teme, oglasio i "The Mirror" obaveštavajući javnost da se u epizodi "Sleepover“, iz 2007. godine, Suzi Ovca i Gospodin Zebra pojavljuju zajedno i time su, navodno, opovrgnuli tvrdnju da je Pepa Prase produkt kuće "Nickelodeon" jer se u to vreme emitovala na Kanalu 5. Takođe su naveli da se crtani samo "preselio" na "Nickledon", 2011. godine, kao i da se na Kanalu 5 emitovao od 2004. godine.

Bonus video:

02:32

Šestogodišnjaci pričaju kao dvogodišnjaci zbog crtaća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track