LOŽA NA VIMBLDONU JE NAJPRESTIŽNIJE MESTO: Ova ŽENA odlučuje ko u njoj može da sedi, a OVO je poručila KEJT MIDLTON- SVE JE JASNO!
Foto: Profimedia

da li ćemo videti princezu?

LOŽA NA VIMBLDONU JE NAJPRESTIŽNIJE MESTO: Ova ŽENA odlučuje ko u njoj može da sedi, a OVO je poručila KEJT MIDLTON- SVE JE JASNO!

Zanimljivosti -

Predstojeći Vimbldon koji se održava od 1. do 14. jula ima poseban značaj za teniski svet. Za sve ljubitelje belog sporta predstavlja svojevrsnu atrakciju i velika je čast prisustvovati mečevima na ovom takmičenju.

Kraljevska loža Vimbldona rezervisana je za članove kraljevske porodice i istaknute zvanice, na Vimbldonu postoji od 1922. godine. A do 2003. bila je tradicija da se takmičari poklone kraljici Elizabeti II, koja je doduše bila retko na turniru u Londonu. Loža je centar najpoželjnijih mesta za praćenje dešavanja na terenu, pozivnice izdaje predsednica All England Club a tu ulogu trenutno obavlja bivša teniserka Debora Jevans koja je ovo izjavila o potencijalnom dolasku Kejt Midlton na turnir.

Kejt Midlton godinama je bila deo Vilmbldona i protokola
Kejt Midlton godinama je bila deo Vilmbldona i protokolafoto: Reuters

Zaničnici čuvaju princezi od Velsa mesto na tribinama na ovogodišnjem teniskom takmičenju

„Nadamo se da će princeza od Velsa moći da uruči trofeje kao pokrovitelj kluba, ali njeno zdravlje i oporavak su prioritet“, rekla je predsednica Engleskog kluba za tenis i kroket Debi Džins za Telegraf Sport dodajući: "Ne znamo šta ne znamo. Sve što smo rekli je da ćemo raditi s njom i pružiti joj što je moguće više fleksibilnosti."

Pored toga, zvaničnici su izvestili da neće donositi odluke o tome ko će uručiti trofeje do jutra finala. Midltonova je uglavnom ostala van reflektora otkako je u martu objavila dijagnozu raka, sa izuzetkom njenog pojavljivanja na Trooping the Color ranije ovog meseca. Povod je obeležio njen prvi javni angažman za šest meseci, međutim, u Palati su naglasili da njeno prisustvo nije bilo zvaničan povratak na kraljevsku dužnost.

Kejt Midlton uručivala je trofej Novaku Đokoviću
Kejt Midlton uručivala je trofej Novaku Đokovićufoto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Važnost i simbolika kraljevske lože na Vimbldonu

Kejt i Megan nekada su zajedno sedele u loši Vimbldona
Kejt i Megan nekada su zajedno sedele u loši Vimbldonafoto: Profimedia

Loža je centar najpoželjnijih mesta za praćenje dešavanja na terenu, pozivnice izdaje predsednica All England Club a tu ulogu trenutno obavlja bivša teniserka Debora Jevans.

U kraljevskoj loži desili su se neki od nezaboravnih momenata poput pojavljivaja princeze Dajane sa sinom Vilijamom 1991. godine. Takođe, u njoj su zajedno viđene i sada zaraćene strane kraljevske porodice Kejt Midlton i Megan Markl. Takođe, neka od najistaknutijih imena svetskog šoubiznisa imala su počasno mesto u loži.

(Kurir.rs/Blic/M.J)

Bonus video:

00:07

Đoković trenirao sa Sinerom pred Vimbldon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track