OD STARE OLUPINE NAPRAVILI KUĆU IZ SNOVA: Ovaj bračni par iskoristio je AUTOBUS i za MALE PARE napravio ČUDO, a ovako izgleda
Foto: Printscreen/Instagram/Insteaders

genijalno

OD STARE OLUPINE NAPRAVILI KUĆU IZ SNOVA: Ovaj bračni par iskoristio je AUTOBUS i za MALE PARE napravio ČUDO, a ovako izgleda

Zanimljivosti -

Da je u životu, ponekad, dovoljno biti kreativan i vredan, dokazuje i delo ovog para iz Japana, koji su zajedničkim snagama uspeli da izgrade svoj dom koristeći samo, ni manje ni više, nego školski autobus.

Kako je navedeno na portalu "Mirror", japanski učitelji par Mendi (32) i Ritomo (32) od starog školskog autobusa napravili su komforan prostor u kojem žive sa njihovim psom, Oskarom. Ova stara šklopocija ih je koštao svega 6.000 dolara (5.500 evra) za čije uređivanje su koristili tutorijale sa "Ju Tjuba", a ukupan trošak je iznosio 25.000 dolara (23.295 eura)

„Nikada ništa u životu nismo gradili, nismo imali ni novca ni znanja za to. Uglavnom smo se oslanjali na Jutjub ili bismo pitali prijatelje za savet, a ponekad, i pomoć," rekla je Mendi.

Pored prelepe trpezarije sa barom u obliku klavira, imaju i veliku kuhinju, dnevnu sobu sa TV-om, toalet i spavaću soba sa bračnim dušekom.

Naizgled im manjka kupatilo, ali taj problem su rešili tako što su napolju instalirali bojler na propan i tuš, što im, prema Mendinim rečima, pruža „neverovatno“ pogled jer su "parkirani" u šumi.

"Ritomo voli da pleše dok sluša muziku. Nekada ga uhvate plesne bubice oko 2 ujutru, pa onda zaljulja ceo autobus i bude mi teško da spavam," istakla je Mendi kao problem života u autobusu.

Njih dvoje su se na ovaj poduhvat odlučili tokom pandemije korona virusa, jer su tada oboje ostali bez posla i morali su da smisle gde će i kako da žive.

"Najbolja stvar je što više ne plačamo od 2.000 do 3.000 dolara za stanarinu, a živimo u području Kanade u kojem ne bismo sebi mogli da priuštimo stan. Ne plaćamo račune, vodu malo trošimo, struju sami proizvodimo solarnim panelima, kuću očistim očas posla... jedino je parkinje ponekad problem. Ali ne žalimo se i ništa nam od gradskog života ne nedostaje. Čak imamo i VR, TV, Ps5. Sve imamo", zaključila je Mendi.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:15

MLADI I STARIJI U SREMSKOJ MITROVICI SE KREATIVNO UDRUŽILI: Pravljenje predmeta od vune vraća tradiciju ovom sremskom gradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track