Krajem prošlog meseca uVelikoj Britanijije održano Svetsko prvenstvou jedenju svežekoprive, prenosi BBC. Na takmičenju je učestvovalo više od 30 ljudi koji su došli iz celog sveta, poput Amerike i Holandije

Tom Viler iz Londona pobedio je u muškoj konkurenciji. Jeo je listove sa stabljikama koprive dugim oko 35 metara, nadmašivši njegov prošlogodišnji rezultat od 19,5 metara.

"Imao sam jake bolove u rukama"

Prošlogodišnja pobednica Bet Hodžis odbranila je titulu kod žena. Prošle godine je imala najbolji ženski rezultat sa 18,3 metra koprive, a ove godine je pojela 19,5 metara koprive.

"Jezik mi je poprimio veoma čudnu boju i ispekla sam ga, ali sam se više koncentrisala na bol u rukama, pa sam verovatno zaboravila na usta“, rekla je ovogodišnja pobednica.

Svi takmičari dobili su i jabukovaču, koju mogu da popiju ili umoče koprivu da bi bila sočnija. Ova tradicija nastala je daleke 1980. godine i održala se do danas.

(Kurir.rs/Index/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija ČAROBNJAK ZA BILJE IZ BORČE: Zoran umesto deponije u svom dvorištu napravio džunglu sa 2.000 biljaka, 500 više od BOTANIČKE BAŠTE