BRITANSKI PREMIJER ZAPROSIO VIKTORIJU POSLE NEKOLIKO MESECI: Ko je FATALNA supruga Kira Starmera o kojoj priča ceo svet!
Foto: Uwe Deffner / Alamy / Alamy / Profimedia

sve oči uprte u nju

BRITANSKI PREMIJER ZAPROSIO VIKTORIJU POSLE NEKOLIKO MESECI: Ko je FATALNA supruga Kira Starmera o kojoj priča ceo svet!

Zanimljivosti -

Kir Starmer postao je novi premijer Velike Britanije, ali čini se da je svu slavu već preuzela njegova supruga Viktorija. Iako je britanska javnost kroz brojne javne nastupe bolje upoznala Kira, njegovu suprugu je tek sada počela da analizira jer se ona sve vreme držala po strani. Zbog toga je postala još veća intriga.

Upoznali su se dok su oboje bili advokati
Upoznali su se dok su oboje bili advokatifoto: TS / Goff Photos / Profimedia

Poznanstvo na poslu

Lejdi Viktorija, je ćerka poljsko-jevrejskog oca i majke koja se konvertirala u tu veru. Gospođa Starmer je radila kao advokatica kada se upoznala sa svojim budućim suprugom dok je on radio kao advokat u advokatskoj kancelariji Dauti Strit početkom 2000-ih, pre nego što je postao direktor javnih tužilaca.

Par se upoznao početkom 2000-ih, dok on nije bio političar, nego advokat.

"Radio sam na slučaju na sudu i sve je zavisilo od toga jesu li dokumenti tačni. Pitao sam tim ko je zapravo sastavio te dokumente, a oni su mi rekli da se žena zove Viktorija pa sam je nazvao", ispričao je Starmer u emisiji Pirsa Morgana.

On joj je postavljao pitanja u vezi s dokumentom, ali kad su završili razgovor, čuo je da Viktorija govori: ‘Šta on misli ko je?’ dok spušta slušalicu. Uprkos teškim počecima, veza je procvetala nakon prvog sastanka u pabu u Kamdenu.

Par je u braku od 2007. godine
Par je u braku od 2007. godinefoto: Stefan Rousseau / PA Images / Profimedia

Romantična veridba u Grčkoj

Jednom prilikom Kir ju je opisao kao ‘prizemnu, drsku, duhovitu i krajnje prekrasnu’. Zaprosio ju je samo nekoliko meseci nakon prvog sastanka dok su bili na odmoru u Grčkoj.

‘Zar nam neće trebati prsten?’, odgovorila mu je.

Venčali su se 2007. na imanju Fenes u Esexu. Par ima dvoje dece, 13-godišnjeg sina i 11-godišnju kćer. Kir je rekao da njegova supruga namerava zadržati posao ako on pobedi na izborima.

'Apsolutno će nastaviti raditi, ona to želi i voli', rekao je.

Viktorija je studirala prava, danas radi za Nacionalnu zdravstvenu službu

Viktorija odrasla u severnom Londonu, nedaleko od mesta gde trenutno živi sa svojom porodicom. Pohađala je školu Channing pre studija prava i sociologije u Kardifu. Tamo se uključila u studentsku politiku postavši predsednica studentskog zbora 1994. godine. Sada radi na području medicine za Nacionalnu zdravstvenu službu, pišu strani mediji.

(Kurir.rs/story.hr/M.J)

Bonus video:

12:00

MODA NAS TRUJE: Ne kupujte da biste bacili!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track