NARUČILA SAM ČAŠU VODE U KAFIĆU U NEMAČKOJ: Kad sam videla šta su mi doneli i to NAPLATILI 2 €, šokirala sam se (VIDEO)
Foto: TikTok/heleneinbetween

šta biste vi?

NARUČILA SAM ČAŠU VODE U KAFIĆU U NEMAČKOJ: Kad sam videla šta su mi doneli i to NAPLATILI 2 €, šokirala sam se (VIDEO)

Zanimljivosti -

Jedna Amerikanka prisetila se svoje prve posete Evropi. Bila je u Nemačkoj, a kada je sela u jedan restoran, usledila je zanimljiva scena.

Kada je došao konobar i pitao je šta želi da naruči, Amerikanka je rekla da želi čašu vode. Otkrila je da su je tada "svi čudno pogledali".

"Nekako su mi se rugali, kao - Možeš da dobiješ vodu, ali zašto bi", rekla je.

Tada je pogledala u stolove oko sebe i shvatila da svi piju ili vino ili pivo u krigli, kao i da gotovo niko nema vodu na stolu. Kada se konobar vratio, Amerikanka je dobila vodu, ali ne iz česme. Na sto joj je stavljena staklena flaša vode, kao i mala čaša, a cena je bila 2 evra.

@heleneinbetween I swear Europeans don't drink enough water. I've lived in Europe off and on now for 6 years and I just don't see them drinking enough liquid 😂 My husband is in Slovenia right now canyoning and rafting with some Croatia friends. They are drinking like a glass day. He's chugging. We live in Europe so don't come at me and say it's because it's what we eat: we live here!! #europeanvsamerican #europe #europetravel #expat #lifeabroad ♬ Param-Pam-Pam - Carlos Campos

"U SAD sednete za sto i dobijete ogromnu čašu vode s ledom, a to čak i nije pitanje, samo se stavi na sto. Bez obzira na to da li ste u otmenom restoranu ili nekom ležernijem, dobićete veliku besplatnu čašu vode", ispričala je Amerikanka.

Preselila se u Nemačku

Posle nekoliko godina, Amerikanka se preselila u Nemačku, zajedno za suprugom. Voda joj je i dalje inetesantna tema. Otkrila je kad god bi sa suprugom išla na planinarenje, biciklizam ili u šetnju gradom, nosili bi flaše vode sa sobom.

"U Nemačkoj se čak i tad odlučuju za pivo. Možda samo nisu toliko žedni, ali ja sam još uvek zbunjena oko toga", rekla je.

(Kurir.rs/Mondo/J.M.)

Bonus video:

03:42

VODA IZ MLADENOVCA NEKADA JE BILA POZNATA U ČITAVOJ EVROPI! Žika Nikolić donosi zanimljve o gradu kroz koji je išao ORJENT EKSPRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track