Numerolozi i astrolozi se slažu da su datum i mesec rođenja vrlo bitna odrednica psihološkog dela karaktera žena - nije svejedno jeste li rođene početkom godine u februaru ili ipak tokom hladnog novembra. Važno je razumeti poruke koje nam šalju astrološka poravnanja aktivna u mesecu vašega rođenja kako biste dublje proniknule u samu srž svog bića.

Evo kakav je karakter žena s obzirom na mesec u kojem su rođene.

1. Januar

U januaru su rođene žene koje su pokretačice promena, one koje obožavaju akciju i ne boje se okrenuti novi list kako bi započele novo životno poglavlje. One su neustrašive, a krase ih osobine borbenosti i hrabrosti.

zena-pije-caj-shutterstock-1913054182.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

2. Februar

Požrtvovne i empatične pojedinke rođene su u februaru, a ove su osobine jače što je žena rođena kasnije tokom meseca. One su žene izuzetno nežne i imaju snažno izražen majčinski instinkt pa vole pomagati drugima.

3. Mart

Najveselije žene su one rođene u martu. Pokreće ih zabava i avantura, a često imaju izrazito veliki društveni krug. Njihova je mana što se ne vole dugo zadržavati na istome mestu, ali iznenađujuće je to što se izuzetno dobro slažu s ljudima potpuno suprotnima od njih samih.

sshutterstock-2188929557.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

4. April

April je mesec predodređen za intuitivne i harizmatične žene. One ostavljaju trag gde god se pojave, a osobe iz prošlosti ih baš nikada ne zaboravljaju. Pomalo su tajanstvene, a upravo je to ono što druge najviše privlači kod njih. Ipak, mnoge od njih, uprkos svemu, nemaju puno sreće u ljubavi i često dugo tragaju dok konačno ne pronađu idealnog partnera.

5. Maj

U maju su rođene žene koje ne prihvataju 'ne' kao odgovor, a često se nalaze na visokim pozicijama u poslovnom svetu. One su poprilično radne, vredne i pametne, a nikada ne prestaju raditi na sebi.

6. Jun

Žene koje više vole vreme provoditi u svojoj mašti, nego u stvarnosti, rođene su tokom juna. One su prave sanjarke koje ne pristaju biti u okruženju pesimističnih osoba koje bezrazložno kradu njihovu pozitivnu energiju.

tema-broja-ljubaznost-shutterstock.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

7. Jul

Jul je mesec u kojem su rođene žene koje obožavaju oku ugodnu estetiku. One traže lepotu oko sebe, ali i u sebi. One su izuzetno kreativne, a obožavaju umetnost kojom se neretko bave.

8. Avgust

Žene rođene u avgustu vrlo su samouverene i dominantne. Njihova harizma je neosporna, što im pomaže u postizanju svojih ciljeva. Imaju snažnu volju i izraženu potrebu za kontrolom situacija oko sebe. Često su vođe u svojim društvenim i poslovnim krugovima pa znaju kako da inspirišu i motivišu ljude oko sebe.

9. Septembar

Semptembar je mesec u kojem su rođene vrlo inteligentne i sposobne žene koje brzo shvataju složene probleme. Uz to, poseduju veliku disciplinu i organizacione sposobnosti, što ih često vodi do postizanja visokih ciljeva koje postavljaju za sebe.

shutterstock-696061069.jpg
Shutterstock, Ilustracija 
foto: Shutterstock, Ilustracija

10. Oktobar

Oktobarske žene često su vrlo uravnotežene i prilagodljive. One imaju prirodan dar za rešavanje sukoba i održavanje mira u svom okruženju. Karakteriše ih duboka emocionalna inteligencija i sklonost saradnji, zbog čega su često omiljene u društvu.

11. Novembar

Žene rođene u novembru izuzetno su strastvene i intenzivne. One žive život punim plućima i često teže dubokim emocionalnim vezama. Karakteriše ih snažna emotivnost i sposobnost da se izraze kroz umetnost ili druge kreativne radnje.

12. Decembar

U decembru su rođene žene koje su obično vrlo tolerantne i velikodušne. One imaju izražen osećaj za pravdu i često se nalaze u ulozi zaštitnika ili mentora drugima. Poseduju topao i brižan karakter pa su često ključne osobe u održavanju harmonije unutar svojih porodica i zajednica.

(Kurir.rs/Sensa/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE ŠTA JE MUNDALNA ASTROLOGIJA? Stvari će se vratiti u normalu, evo i kada (KURIR TV)