Pun Mesec 21. jula mnogim znakovima donosi velike promene, a pojedinci će rešavati ključna životna pitanja.

Evo šta čeka svih 12 znakova Zodijaka:

Ovan

foto: Shutterstock

Ovan u usponu doživeće ovaj puni Mesec u svojoj 10. kući, koja upravlja njihovom karijerom i javnom slikom. Napetost uzrokovana balansiranjem ličnog života i karijere može ih dovesti do pucanja ili borba za moć u njihovoj karijeri može dosegnuti prekretnicu u kojoj se osećaju primorano da preduzmu akciju i zatvore krug. Osim toga, retrogradni Saturn i Neptun u svojoj 12. kući sugerišu da njihova podsvest postaje opterećujuća i zahteva raspakivanje.

Oni mogu da otkriju da njihovi strahovi postaju neodoljivi, podstičući potrebu za introspekcijom. S konjunkcijom Urana i Algola u njihovoj kući novca i resursa, mogli bi da se suoče i s finansijskim nedaćama koje pojačavaju njihov intenzitet. Merkurov položaj u 5. kući sugeriše da bi stvari vezane za ljubav, hobije i decu mogle biti pogođene ovim finansijskim izazovima.

Bik

foto: Shutterstock

Bikovi u izlasku doživljavaju ovaj pun Mesec u svojoj 9. kući, koja vlada visokim obrazovanjem, religijom, verom i putovanjima u inostranstvo. Možda su planirali novu priliku za obrazovanje ili putovanje, ali to može biti odloženo ili se neće odvijati prema očekivanjima.

Izazovi od strane njihove braće i sestara ili bliskih krugova mogu dovesti do nesporazuma. S Uranom u 1. kući, u ovom periodu treba da pripaze na svoje zdravlje. Retrogradni Saturn i Neptun u njihovoj 11. kući omogućiće proveru stvarnosti u pogledu njihovih društvenih krugova i budućih ciljeva.

Blizanci

foto: Shutterstock

Pun Mesec se pojavljuje u 8. kući Blizanaca, koja upravlja krizama, zajedničkim resursima, misterijama i zagrobnim životom. Oni mogu da osećaju da gube kontrolu nad aspektima svojih života i možda su nedavno doživeli gubitke; međutim, Plutonov uticaj može pomoći u transformaciji ovih okolnosti.

S Uranom u 12. kući, ascendent Blizanaca trebalo bi da bude oprezan kada su u pitanju potencijalne nezgode ili neočekivani događaji. Osim toga, retrogradni Saturn i Neptun u vašoj 10. kući, koji utiču na karijeru i sliku u javnosti, najavljuju period preispitivanja. Svaka idealizacija u ovim područjima sada će biti suočena sa stvarnošću, što će podstaći nužnu ponovnu procenu.

Rak

foto: Shutterstock

Rak u usponu doživljava ovaj pun Mesec u svojoj 7. kući, koja vlada partnerstvima i ugovorima. Ako su u braku ili ozbiljnoj vezi, mogu biti svedoci da napetosti koje su se gomilale poslednjih 6 meseci dolaze do vrhunca, što može uticati na njihov ego zbog određenih ponašanja partnera.

Međutim, ovaj period bi mogao da znači transformativnu fazu u njihovoj vezi. Uran u njihovoj 11. kući, u konjunkciji s fiksnom zvezdom Algolom, upozorava ih na nagle promene u njihovom društvenom krugu. U tom periodu mogu se susresti s neočekivanim aspektima ljudi kojima su okruženi. Retrogradni Saturn i Neptun u njihovoj 9. kući, koja se bavi putovanjima na velike udaljenosti, religijom, visokim obrazovanjem i ličnim uverenjima, sugeriše potrebu za proverom stvarnosti u ovim područjima njihovih života i podstiče ih da preduzmu praktične korake ako žele ishod.

Lav

foto: Shutterstock

Lav u izlasku ima pun Mesec u svojoj 6. kući, koja vlada svakodnevnim navikama, radnom okolinom, kućnim ljubimcima i zdravstvenim problemima. Nedavni pokušaji možda su ih gurnuli izvan njihovih granica, potencijalno kratkog spoja otprilike u to vreme. Moraju da daju prednost odmoru i ostave sebi vremena da se potpuno opuste kako bi izbegli zdravstvene probleme.

Osim toga, doživeće konjunkciju Urana i Algola u svojoj 10. kući, što se odnosi na sliku u javnosti i karijeru. Ovakvo poravnanje najavljuje da bi mogli da naiđu na neprijatna iznenađenja u tim područjima. Njihova fokusiranost na svoj imidž i identitet može dovesti do nelagode, naročito ako postoje izazovi reputacije s kojima moraju da se suoče.

Devica

foto: Shutterstock

Ascendenti Device doživljavaju pun Mesec u svojoj 5. kući, koja vlada inspiracijom, decom, ljubavlju, hobijima i kreativnošću. Oni mogu da osete intenzivne emocije u tim područjima, koje se mogu pozitivno kanalisati u kreativne potrage. Preporučuje se da tu energiju oslobode u danima koji prethode punom Mesecu.

Retrogradni Saturn i Neptun biće u njihovoj 7. kući, ohrabrujući Devicu u usponu da vidi svoje brakove i partnerstva onakvim kakvi jesu, a ne kroz ružičaste naočare. U međuvremenu, konjunkcija Urana i Algola u njihovoj 9. kući savetuje oprez u pogledu putovanja na velike udaljenosti i potencijalnih incidenata na društvenim mrežama.

Vaga

foto: Shutterstock

Pun Mesec dogodiće se u 4. kući podznaka Vaga, koja predstavlja dom, porodicu i unutrašnju sigurnost. Kao ugaona kuća, Vaga u usponu je među onima na koje ovaj pun Mesec najintenzivnije utiče. Njihov osećaj stabilnosti i temelja može biti doveden u pitanje, zbog čega se osećaju neuravnoteženim.

Plutonov uticaj nagoveštava da su transformacija kuće u kamen temeljac njihovog života poremetila je njihov osećaj prijatnosti. Moraće da redefinišu šta im donosi utehu nakon ovog emocionalnog nemira. Osim toga, Uran u konjunkciji s Algolom u njihovoj 8. kući - povezanoj s rođenjem, smrću, transformacijom, krizama i zajedničkim resursima - dodaje dodatnu složenost. Mogu se susresti s nepredviđenim okolnostima koje uzrokuju neprijatnosti tokom ovog perioda.

Škorpija

foto: Shutterstock

Pun Mesec će se pojaviti u 3. kući Škorpije, biće kratkih putovanja, komunikacije i mentalnog prostora. Mogu se osećati frustrirani i preplavljeni svojim mislima, boreći se da pronađu zdrav odušak za svoja osećanja. Upamtite, 3. kvadrat je odličan za pisanje; iskoristite ovu energiju punog Meseca za beleženje i organizovanje svojih misli.

Ova praksa bi potencijalno mogla da razjasni obrasce koji se ponavljaju, pomažući u njihovom razbijanju transformativnim uticajem Plutona u istoj kući. Za Škorpije, poznate po svojoj postojanosti, ovaj događaj bi mogao da izazove značajnu promenu u načinu razmišljanja. Osim toga, konjunkcija Urana i Algola u njihovoj 7. kući nagoveštava potencijalne nedaće u partnerstvu, što može uticati i na njihov ugled u javnosti.

Strelac

foto: Shutterstock

Pun Mesec se pojavljuje u 2. kući rastućeg Strelca, koja upravlja novcem i resursima. Mogu se osećati frustrirani izazovima u ovom području, što može dovesti do transformativnog proboja. Konjunkcija Urana i Algola dogodiće se u njihovoj 6. kući, utičući na dnevne navike, radnu okolinu, kućne ljubimce i zdravstvene probleme.

Neočekivani i nesrećni događaji mogu da poremete ovo područje njihovog života. Dodatno, retrogradni Saturn i Neptun pojavljuju se u 4. kući, što se odnosi na dom, porodicu i sigurnost. Ovaj period će izazvati nerealna očekivanja i lažni osećaj sigurnosti, zahtevajući od njih da se suoče s istinom o osnovama svojih života.

Jarac

foto: Shutterstock

Jarci u usponu doživjeće pun Mesec u svojoj 1. kući, koja upravlja identitetom, izgledom i ličnim prostorom; tako će duboko osetiti njegov uticaj. Mogu da osete sukobe s onima oko sebe i osećati se preopterećeno svime. Njihove reakcije mogu biti intenzivne i eksplozivne. Preporučuje se da tu energiju otpuštaju mirno i možda izbegavaju gužve u okruženju.

Osim toga, konjunkcija Urana i Algola u njihovoj 5. kući — vezana za inspiraciju, decu, ljubav, hobije i kreativnost — nagoveštava potencijalne nesrećne događaje koji bi mogli privremeno da umanje njihovu radost u životu.

Osim toga, retrogradni Neptun i Saturn u njihovoj 3. kući, povezani s mentalnom aktivnošću, braćom i sestrama i kratkim putovanjima, podstiču ih da se uključe u realistično razmišljanje umesto da se drže idealizma.

Vodolija

foto: Shutterstock

Vodolije u usponu ovaj puni Mesec doživljavaju u svojoj 12. kući, što može jako da optereti njihovu podsvest. Možda se u poslednje vreme bore s problemima spavanja, noćnim morama ili povećanom napetošću i napadima panike. Za njih je važno da se reše svojih strahova i oslobode se suspregnutih emocija u ovom periodu, a Pluton nudi transformativnu podršku.

Osim toga, retrogradni Saturn i Neptun u svojoj 2. kući naglašavaju potrebu za praktičnim merama u pogledu svojih finansija i materijalnih resursa.

Ribe

foto: Shutterstock

Ribe u usponu doživljavaju ovaj pun Mesec u svojoj 11. kući, koja vlada društvenim krugovima, prednostima u karijeri, budućim težnjama i umrežavanjem. Oni mogu biti podložni spoznajama o društvenim krugovima s kojima žele da se usklade ili udaljenosti između njihove trenutne situacije i njihovih težnji. To može dovesti do osećaja frustracije i hitnosti. Plutonov uticaj podstiče transformaciju u tim područjima.

Osim toga, retrogradni Saturn i Neptun u njihovoj 1. kući podstiču Ribe u usponu da introspektiraju svoj identitet i postupke s dozom realnosti. Ova introspekcija može biti izazovna, jer uključuje realno gledanje na sebe, bez preterano saosećajnih pogleda.

(Kurir.rs/ Stil/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija "DOBITNICI IGARA NA SREĆU KORISTE OVU STRATEGIJU!" Astrolog otkrila tajni put koji će šokirati mnoge, OVAJ MESEC JE KLJUČAN