"OBIŠLA SAM 35 ZEMALJA, ALI OVO NIGDE NISAM VIDELA" Francuskinja se doselila u Beograd i dve stvari su je NAJVIŠE ŠOKIRALE (VIDEO)
Foto: TikTok/joujulia12

VIRALNA NA TIKTOKU

"OBIŠLA SAM 35 ZEMALJA, ALI OVO NIGDE NISAM VIDELA" Francuskinja se doselila u Beograd i dve stvari su je NAJVIŠE ŠOKIRALE (VIDEO)

Zanimljivosti -

Žuli Le Devea, Francuskinja ruskog porekla koja se pre izvesnog vremena preselila u Beograd, postala je nedavno viralna na društvenim mrežama zbog snimaka i simpatičnih zapažanja iz naše prestonice.

U poslednjim objavljenim videima na TikToku, Žuli je objasnila šta je ono što je, kao neko ko je proputovao svet, primetila na ulicama Beograda - a da to nigde drugde nije videla.

"To nigde nisam videla"

Najpre je otkrila šta je to što ju je najviše iznenadilo u Srbiji.

@joujulia12

Are the families in Serbia that big? What do you think about that?

♬ original sound - French girl in Serbia

"Živela sam u Francuskoj, Rusiji, Gruziji i Turskoj, posetila sam oko 35 zemalja sveta, tako da mislim da imam pravo da uporedim Srbiju i ostale zemlje.

Dakle, trend koji nigde nisam videla u Evropi, a ovde jesam je taj da ogroman broj srpske dece, posebno tinejdžera stalno bude bez roditelja u vozu, autobusu, kafićima, svuda! Oni šetaju, igraju se. I to ne kažem da je nešto loše, nikako, to je zaista lepo. Samo sam iznenađena tolikim brojem dece. Možda to i nije tako čudno, ali upoređujući Pariz, Moskvu, Istanbul, ovde se primećuje da ima mnogo porodica i dece. Je li ovde porodica igra važnu ulogu ili sam samo uletela bejbi bum period", pitala se Francuskinja.

@joujulia12

Of course someone is working. But why are there so many young people on the street in cafes during working hours?

♬ оригинальный звук - ПЕСНИ НА ЗАКАЗ №1

Mnogi Srbi su joj u komentarima objasnili da ono što vidi jednostavno znači da je Beograd, za razliku od nekih drugih evropskih zemalja, još uvek donekle bezbedan, sa čime se Žuli i sama složila.

"Radi li neko u ovom gradu?"

Takođe, u drugom videu, Francuskinja je otkrila šta je druga stvar koja ju je najviše zaprepastila u Beogradu.

"Jednu stvar ne razumem ovde. Da li iko u ovom gradu radi? Jer viđam mnogo ljudi po kafićima u vreme kada bi inače trebalo da se radi" upitala je ona ljude dok je snimala krcate bašte kafića.

"To je naš mentalitet"

Mnogi Srbi, kao i Balkanci, odmah su joj objasnili zašto je to tako.

"To je naš mentalitet, ne samo u Beogradu, isto je i u Bosni, Hrvatskoj…. Čak i u Sloveniji", "Jer život nije posao. Reč je o slobodi na svakom nivou", "Radimo da bismo živeli, ne živimo da bismo radili", "Mi znamo da možemo sve pa se više i ne trudimo, samo se opustimo", pisali su joj oni.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S.)

Bonus video:

01:44

IMATE NOVAKOV SUVENIR? Jedna Amerikanka zgrnula bogatstvo, njegove stvari MERE SE SA ŠEST CIFARA! Brajović: Đoković je darežljiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track