Na svom Instagram profilu, sveštenik Predrag Popović, objavio je video snimak na kom se nalaze deca iz Kine, uzrasta od 3 godine, dok obavljaju fizičke poslove u dvorištu vrtića.

Naime, na snimku mališani, u punoj radnoj opremi sa šlemovima, prslucima i radnim rukavicama, vredno prave malter, nose kante, zidaju a bogami i kuvaju.

screenshot-20231013-203618.jpg
Printscreen/Instagram 
foto: Printscreen/Instagram

"Evo moja preporuka. Ako neko otvara vrtic da mu ovo bude uzor. Uz veronauku, fizičko i ovakve radove deca ce postati vredna bića zajednice. Takav vrtić bi imao pravu elitu od roditelja i moj blagoslov i punu podršku," napisao je pored objave sveštenik Predrag Popovć.

Kao što je i bilo za očekivati, mnogi pratioci izrazili su svoje mišljenje u komentarima

"Ovo je ekstra, od malih nogu se uče da ne žive na maminoj i tatinoj grbači do 40 godina. Radna navika se stvara odmalena," napisao je jedan od pratilaca.

"Bravo za ovaj način vaspitanja dece, biće to vredni ljudi sa puno stečenih veština i znanja," dodao je drugi.

"Kod nas se žale mame kad dete ozelenjavi kolena," zaključio je treći.

Inače, u Kini važe posebna pravila tj grupacije za predškolsko obrazovanje. Prvo, uglavnom postoji u urbanim i razvijenim područjima, a predškolsko pohađaju deca uzrasta do šest godina. Drugo, prema propisima kineske vlade koji su na snazi još od 1981. godine, trogodišnjaci su svrstani u takozvane junior grupe, četvorogodišnjaci u "srednje", a senior grupi pripadaju petogodišnjaci.

Kakvo je vaše mišljenje o ovakvom načinu vaspitanja?

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

kurir televizija SVEŠTENIK OBJAŠNJAVA ČEGA SE SEĆAMO NA VELIKI ČETVRTAK: Ključna je tajna večera, a evo kako je nastao izraz "Judin poljubac"