NARODNA VEROVANJA O RANOM SAZNANJU POLA BEBE: Način na koji spavate i želja za ovom hranom otkrivaju da li čekate ĆERKU ili SINA
Foto: Profimedia

decenijama se u ovo verovalo

NARODNA VEROVANJA O RANOM SAZNANJU POLA BEBE: Način na koji spavate i želja za ovom hranom otkrivaju da li čekate ĆERKU ili SINA

Zanimljivosti -

Mnoge priče i narodna verovanja tvrde da je predviđanje pola bebe moguće samo na osnovnu simptoma jutarnje mučnine, žgaravice ili nivoa krvnog pritiska.

Potpuno je u redu ako želite da pol vašeg deteta ostane tajna do rođenja. Šta god odlučili je pravilno, ali postoji nekoliko prednosti da pol deteta otkrijete već za vreme trudnoće.Svakako, najsigurnija i najpriznatija metoda za otkrivanje pola deteta jeste ultrazvuk u drugom trimestru trudnoće. Ukoliko vaša beba nije skupila noge, pol deteta ćete saznati oko 20. nedelje trudnoće, možda čak i malo ranije.

Da li čekate devojčicu ili dečaka
Da li čekate devojčicu ili dečakafoto: Profimedia

Međutim, prema pojedinim narodnim verovanjima sa sigurnošću možemo znati pol bebe i pre nego što to saznamo na ultrazvučnom pregledu. Ova verovanja su se ustalila u narodu i mnoge trudice veruju u njihovu istinitost.

Oblik stomaka Niste sigurni da li vam je stomak visok ili nizak? Pogledajte njegov oblik. Ako izgleda poput lopte ispod majice, to može ukazivati na muško dete. Širi stomak upućuje na žensko dete.

Položaj u kojem spavate pokazuje pol bebe prema verovanjima
Položaj u kojem spavate pokazuje pol bebe prema verovanjimafoto: Profimedia

Želja za hranom Poznato je da buduće majke u trudnoći vole neobične kombinacije hrane. Ukoliko imate želju za slatkom hranom, očekujete devojčicu. Slana i začinjena hrana upućuju na dečaka.

Položaj spavanja Svaka trudnica ima svoj omiljeni položaj za spavanje u kome se najbolje oseća. Obratite pažnju tokom sledećeg odmora – ako više volite biti na levom boku, nosite dečaka, a ako više volite biti na desnom, nosite devojčicu.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

09:55

KLJUČAN PROBLEM JE KOMUNIKACIJA IZMEĐU LEKARA I TRUDNICA! Macura: Porodilje su uskraćene o postupcima koji slede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track