Na društvenim mrežama pravi hit je video sa "najstrašnije bazena na svetu". Ovu ne tako laskavu titiulu osvojio je zbog nelagondog osećaja dok se video gleda.

Naime, reč je o bazenu koji se nalazi 42 sprata iznad zemlje i koji je čak "isturen" sa spoljne strane, tako da kada ronite, možete da gledate u saobraćaj, pešake...

Mnogima nije bilo svejedno zbog prizora, a tanko staklo pod nogama je nateralo mučninu u želudcu. A možda i ne bi bio tako naporan za gledanje, da nije reč o egzbicionoj visini.

Snimak osobe koja korača po bazenu i pokazuje ovaj jezivi pogled, izazvao je nelagodu kod većine gledalaca. Iako je bilo onih koji bi rado zaplivali "iznad ulice", većina se slaže da im je "bilo muka" i da su se "preznojili samo dok su gledali kako korača".

Gde se nalazi ovaj bazen?

"najstrašniji bazen na svetu" nalazi se u jednom luksuznom stambenom bloku u Teksasu (SAD). Reč je o bazenu na krovu.

Luksuzni stambeni blok u Teksasu ima krovni bazen sa staklenim dnom, koji plivačima pruža vrtoglav pogled na prometnu ulicu nešto više od 150 metara ispod dna bazena..

Nazvan Sky Pool, beskonačni bazen se nalazi na 42. spratu tornja Market Square i dugačak je više od 3 metra na vrhu impozantne zgrade u Hjustonu.

Na snimku koji izaziva znoj se vidi kako jedan hrabri stanovnik zakorači u vazduh dok oprezno hoda okolo po pleksiglasu debelom 20 centimetara.

(Kuri.rs/I.M.)